בתחילת 2023 שתי שוטרות גילו בשירותי היחידה לחקירות הונאה מרכז מצלמה נסתרת. השוטרות, שנהגו להשתמש בשירותים על בסיס יומיומי, הוציאו את המצלמה ממקום המסתור בו הוטמנה והגישו אותה, כך על פי כתב האישום, ללא אחר מאשר רפ״ק אורן בן משה, מפקד התחנה הנערץ עליהן.
בן משה, לשעבר מפקד היחידה לחקירות הונאה מרכז במשטרת ישראל, הורשע אתמול (ד׳) בבית משפט השלום בראשון לציון בשורת עבירות חמורות, ובהן מעשה מגונה, שימוש לרעה בכוח משרה ושיבוש מהלכי משפט.
בכתב האישום שהוגש על ידי עורכת הדין נטלי חגי מהמחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש), מתוארת מסכת חולנית של פגיעה בנשים, רובן קולגות שלו לעבודה, במסגרתה תיעד בעזרת מצלמות את שירותי נשים בתחנות המשטרה בהן פעל, ואסף צילומים של נשים עירומות, בין היתר גם פקודות שלו.
במשך כשנה תיעד נשים רבות, שוטרות ואזרחיות, אשר השתמשו בתא שירותים. בן משה נהג באופן יומיומי לאסוף אל מחשבו את החומרים ממכשיר התיעוד
על פי כתב האישום, לאחר שהשוטרות הגישו לבן משה את המצלמות לבירור, זה ניגש עם שתי הפקודות לתא השירותים כדי לבחון את העניין תוך ש-ג', מדגימה בפניו כיצד חשפה את המצלמה בתא. בן משה הבטיח להן שהדבר יטופל וביקש שלא לספר על העניין לאיש. זמן קצר לאחר מכן שיקר להן כי דיווח על התקרית למחלקה לחקירות שוטרים, שתקצה חוקר מטעמה לטובת טיפול בעניין. בהמשך אותו היום, פנתה אליו אחת הפקודות ושאלה באשר לסטטוס החקירה, וזה ענה לה כי הנושא בטיפול.
בעקבות פניה למח"ש, נוצרה במחלקה אינדיקציה הדורשת התייחסות והוחלט לפתוח בחקירה סמויה. בחקירה התגלה כי כבר בתחילת שנת 2022 קיבל בן משה ציוד תיעוד מנציג משטרתי והתקין אותו בתא השירותים ביחידה עליה פיקד.
במשך כמעט כשנה תיעד המכשיר נשים רבות, שוטרות ואזרחיות אשר השתמשו באותו תא שירותים. על פי כתב האישום, בן משה נהג באופן יומיומי לאסוף את החומרים ממכשיר התיעוד ולהוריד אותם למחשבו. כך הוא יצר לעצמו מאגר אישי הכולל בתוכו חומר אינטימי של באות תחנת משטרה בישראל, שוטרות ואזרחיות, מתוך תא השירותים בתחנה.
אחת הנפגעות העידה כי בעבר הבחינה ביד המצלמת אותה בעזרת מכשיר סלולרי בעודה בתוך התא. זו התבררה לימים כידו של בן משה
על פי כתב האישום, במהלך אותה תקופה נוצרה תקלה במכשיר התיעוד. בן משה ניגש לנציגי המשטרה וביקש מהם להחליף עבורו את המכשיר התקול, בטענה כי מדובר בצורך לפעילות משטרתית. לאחר שקיבל את המכשיר החדש, התקין אף אותו בתא השירותים.
אחת הנפגעות העידה בעבר כי הבחינה ביד המצלמת אותה בעזרת מכשיר סלולרי בעודה בתוך התא. זו התבררה לימים כידו של בן משה, שנעצר ב-2024, וכבר במאי של אותה השנה הוגש נגדו כתב האישום. בעקבות המעשים הוא פוטר מהמשטרה. "מדובר במעשים חמורים שבוצעו על ידי קצין בכיר בתחנת משטרה, תוך ניצול ציני של סמכות, של האמון שניתן בו ושל הגישה למתקני היחידה", מסרה עו"ד נטלי חגי בעקבות ההרשעה. "נעתור לעונש של מאסר בפועל, לא רק בשל חומרת הפגיעה, אלא משום שמעשים כאלה שנעשו בתוך מערכת האכיפה צריכים להיענות בענישה משמעותית, תוך מתן מענה לנשים בהן פגע".