השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום חמישי, יולי 3, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם

משטרת ירושלים עצרה מפגין וביקשה להרחיקו מהעיר. עורכת דינו: מעצר מנע

לאחר ההפגנה מול הכנסת עצרו בלשי משטרת ירושלים את פעיל המחאה קוסטה בלאק בטענה כי הפר את הסדר הציבורי ועשה שימוש פוחז באש. הוא שוחרר למעצר בית והיום דרשה המשטרה את הרחקתו מהעיר ל-30 יום. בית המשפט דחה את בקשתה. בלאק: "המשטרה מנסה להרתיע את המפגינים ממימוש זכות ההפגנה"

איתי רון ❘ איתי רון
15.02.23
תמונה ראשית : קוסטה (בחולצת קומי) בצעדת מחאה בשני בירושלים | צילום: איתי רון
Reading Time: 3 mins read
A A
0
קוסטה (בחולצת קומי) בצעדת מחאה בשני בירושלים | צילום: איתי רון

קוסטה (בחולצת קומי) בצעדת מחאה בשני בירושלים | צילום: איתי רון


משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


ביום שני בשעה חמש אחר הצהריים, בתום הצעדות שהתרחשו בירושלים לאחר ההפגנה המרכזית נגד ההפיכה המשפטית, ניגשו שני בלשי משטרה לבושים אזרחי אל פעיל המחאה הוותיק קוסטה בלאק, ולקחו אותו לחקירה בתחנת המשטרה לב הבירה. ״הם לא הציגו את עצמם ולא הסכימו להגיד לי למה אני מעוכב", מספר בלק. "הם חיכו שאהיה לבד כדי לעצור אותי בשקט, בלי שאף אחד ישים לב״. 

בלאק מספר נחקר במשך שלוש שעות, כשבזמן הזה חבריו למחאה לא יודעים היכן הוא. "חברים, זו הודעת חירום", נכתב באחת מקבוצות הוואסטאפ של הפעילים בשעה שש וחצי. "אנחנו לא מוצאים את קוסטה, הוא בלי טלפון וארנק. צריכים עזרה לאתר אותו". 

אולי יעניין אותך גם:

״אמירות כלליות לא מספיקות״: בג"ץ דורש מהמשטרה לוח זמנים לגיבוש נוהל תיעוד הפגנות

השרה להגנת הסביבה, של נתניהו: סילמן דורשת מהמפכ״ל שיאכוף מפגעי רעש בהפגנות לשחרור חטופים

ראשי האוניברסיטאות וחברי הממשלה חולקים את אותה אידאולוגיה

במהלך החקירה הציגו החוקרים לבלק צילומים רבים שלו ממצלמות אבטחה, מרחפנים ושלל אמצעי מעקב, ״נראה שסימנו אותי והושקעו בי הרבה משאבים", הוא אומר. "הייתי מופתע כשראיתי את רמת המעקב שהופעלה עלי. זה די מגוחך שבזה המשטרה מתעסקת״. 

בתום החקירה שוחרר בלאק למעצר בית של שלושה ימים בערבות עצמית של 5,000 שקל וערבות צד ג' באותו סכום. נעליו וחולצתו הוחרמו לצורך המשך חקירה, והוא חזר הביתה עם כפכפים שסיפקה לו המשטרה.


המשטרה טענה כלפיו להפרעה לסדר הציבורי ולשימוש פוחז באש, ספציפית לגבי הדלקת לפיד ֿבהפגנה שהתקיימה ביום חמישי האחרון ברחוב עזה בירושלים, מחוץ לביתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו והדלקת אבוקה במהלך ההפגנה ביום שני מחוץ לכנסת. היום (רביעי) זומן שוב בלאק לחקירה, שבסיומה דרשה המשטרה את הרחקתו ל-30 ימים מירושלים. בית המשפט דחה את הבקשה. 

אבוקות בכל מקום, הצעדה בירושלים | צילום: איתי רון

"לא מצאתי כל הצדקה בתיק החקירה לשינוי תנאי השחרור אותם קבעה היחידה החוקרת בעצמה בסמוך לעבירות המיוחסות", כתבה השופטת קטי קטי צווטקוב דורפן בהחלטתה. "משכך הבקשה נדחית". 

״זה מגוחך", אומרת עו"ד לסקי. "בהפגנה ביום חמישי בירושלים עשרות אנשים צעדו עם לפידים, בהפגנות בתל אביב זה קורה כל שבוע, אז מה? החוק שונה בין תל אביב לירושלים? למה החליטו לעצור דווקא אותו? זה מעצר מנע לכל דבר, והבקשה של המשטרה להרחיק את קוסטה מירושלים לשלושים יומים מוכיחה זאת. 

״ההאשמות נגדו על הפרעה לסדר הציבורי ושימוש פוחז באש פשוט מנותקות, הצגנו לבית המשפט עשרות עדויות של מפגינים אוחזים בלפידים, כשברור שאף אחד מהם לא מסכן את הסדר הציבורי". "אם אני מסכן את הסדר הציבורי ומהווה סכנה לשלום הציבור, למה לא עצרו אותי בזמן ההפגנה כשראו שאני עם אבוקה ביד?", מוסיף בלאק. "נראה שעוד לפני שחוקי הדיקטטורה עברו, המשטרה בוחרת להשתמש בשיטות שמתאימות לדיקטטורה״, אומרת לסקי.

"עוד לפני שחוקי הדיקטטורה עברו, המשטרה בוחרת להשתמש בשיטות שמתאימות לדיקטטורה"

״מרגישים את הפוליטיזציה של המשטרה״, אומר בלאק, ״החוקר היה מאוד עוין. מצער אותי מאוד שבזמן שיש עבריינים מורשעים שיושבים במשרד הממשלה, משטרת ישראל עסוקה ברדיפה וחקירת מפגינים שומרי חוק. הם מנסים להתריע את המפגינים מלממש את חופש ההפגנה שלהם. אין גבול לאבסורד״.



הסיפור הקודם

רשיונות לכריתת כ-5,500 עצים ניתנו השבוע, רובם ניתנו על ידי פקיד היערות של קק"ל

הסיפור הבא

כבדהו וחשדהו: כשאתם יוצאים להפגין יחד עם ההון והשלטון

איתי רון

איתי רון

[email protected]

הסיפורים החמים

דעות

אחד חזר בלי ראש, אחר בלי קליע: מה לא מספרים לנו על החטופים שנהרגו בשבי?

חם

סכנה בטוחה: רק שליש חזרו בטיסות החילוץ, הרוב נאלצו לסכן את חייהם

חם

במל״ל חושבים שהמעבר דרך מצרים וירדן מסוכן. בממשלה חושבים שזה ״יותר בטוח מלנחות בישראל עם הטילים״

הסיפור הבא

כבדהו וחשדהו: כשאתם יוצאים להפגין יחד עם ההון והשלטון

לא מבזבזים זמן: ועדת השרים צפויה לאשר היום הרחבת סמכויות לבתי דין רבניים

פקיד היערות פועל בניגוד לנוהל, ואף אחד לא יודע שעוד עץ נפל

קטגוריות

  • גלריות
  • דעות
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
  • וידאו
  • חם
  • כלכלה וחברה
    • בריאות הנפש
    • החברה הערבית
    • חינוך
    • מבקשי מקלט
    • צדק חברתי
      • דיור ציבורי
    • רווחה
  • מגזין
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
    • עזה
    • צבא
  • משפט ופלילים
    • אלימות מינית
    • דמוקרטיה במשבר
    • משטרה
    • נשק
    • שחיתות
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
    • תקשורת
  • פרויקטים
    • русский / English / عربى
  • תחקירים

המקום הכי חם בגיהנום || 

עיתונות עצמאית, בלי פחד. 

אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם, מעמדות ומעקרונות. במגזין הזה אנו מבקשות לעשות עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא. עיתונות שאינה חוששת לקחת צד. ששומרת על פרופורציות, שאינה מתלהמת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים, סקרנית ובודקת את עצמה.

 

© 2024 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי.

Fatfish

בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות שהם לא יצליחו להביס

אנחנו חייבים את התמיכה שלך כדי להמשיך לחקור, לחשוף ולדווח, ולעשות עיתונות שמשפיעה על המציאות.

לתמיכה בכל סכום >

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
  • משפט ופלילים
  • כלכלה וחברה
  • פוליטיקה ותקשורת
  • המקומון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish