השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום רביעי, ינואר 14, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה
סמוטריץ׳ מציג את תוכנית הריבונות ביהודה ושומרון, מוקדם יותר החודש | צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

סמוטריץ׳ מציג את תוכנית הריבונות ביהודה ושומרון, מוקדם יותר החודש | צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

מנהיגי הימין המשיחי תמכו בהסכם של טראמפ אך מעלימים עין מהתארגנויות פעילים לסיכולו

״מכתרים את רמאללה״: בעוד בכנסת מנהלים מנהיגי הימין המשיחי מראית עין של הליך דמוקרטי תקין, מאחורי הקלעים מוסיפה התנועה לקחת את החוק לידיים: פעילים נערכים בקבוצות וואטסאפ וטלגרם לפגוע באוטובוסים עם אסירים המשוחררים ליהודה ושומרון

סיון תהל ❘ סיון תהל
13/10/2025
| חם
תמונה ראשית : סמוטריץ׳ מציג את תוכנית הריבונות ביהודה ושומרון, מוקדם יותר החודש | צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


לפנות בוקר הממשלה שינתה בהצבעה טלפונית בהולה שינוי נוסף ברשימת האסירים הביטחוניים שישוחררו במסגרת העסקה. השינוי הקודם אושר ביום שישי האחרון, בחסות האופוריה הציבורית ורגע לפני כניסת השבת, אז אישרו השרים את שחרורם של 11 מחבלים מחמאס במקום אסירים פעילי פת״ח. במסגרת השינוי אמש ביקשה הממשלה להחליף שוב את זהות המשוחררים כך שישוחררו שני מחבלים החברים בארגון העומד מאחורי הטבח הקטלני ביותר בעם היהודי מאז קום המדינה ולא אלו של פת״ח. בין השרים שהצביעו בעד חיזוק בפועל של החמאס נמנים השרה לשוויון חברתי מאי גולן, שר הביטחון ישראל כ״ץ, שר המשפטים יריב לוין, שרת המודיעין לשעבר גילה גמליאל וכן ח״כ עידית סילמן. 

במסגרת העסקה הנוכחית אמנם רוב המשוחררים שנידונו למאסר עולם הם חברי פת״ח, אולם זאת כתוצאה משחרורם של רוב מכריע מאסירי חמאס בעסקאות הקודמות. חברי הממשלה מבקשים בכך למנוע חיזוק של הרשות הפלסטינית, אותם הם תופסים כגורם המסכן את התוכנית לסיפוח הגדה מערבית. 

בינתיים, בעוד בכנסת מנהלים מנהיגי הימין המשיחי מראית עין של הליך דמוקרטי תקין, מאחורי הקלעים מוסיפה התנועה לנקוט בפעולות של לקיחת החוק לידיים. מאז אישור העסקה לפנות בוקר יום חמישי, עשרות פעילי ימין משיחי החלו להתארגן בקבוצות ברשתות החברתיות ויישומוני המסרים, על מנת לשבש את שחרור האסירים הביטחוניים הצפויים להשתחרר היום (ב'). תוך שעות הוקמו עוד ועוד קבוצות וואטסאפ הנושאות את השם ״שחרור מחבלים עדכונים בזמן אמת״, שנועדו לסכל ולשבש את עמידתה של המדינה בתנאי ההסכם ובהתחייבות לשחרור אסירים ביטחוניים, שזהותם הוסכמה על ידי חברי הממשלה והקבינט. מנהלי הקבוצה מבטיחים לפרסם מידע על זהות האסירים והיעד אליו ישוחררו. גם בעסקה הקודמת לשחרור חטופים צצו התארגנויות דומות שתכליתן לקיחת החוק לידיים, בזמן שנציגי המפלגות המשיחיות קראו להשתמטות וסרבנות. 

״נחסום בעצמינו״

"לצערנו הרב אנחנו נאלצים לפתוח בחזרה את הקבוצות, נעדכן על זהותם של המחבלים שישוחררו, מיקום שחרור ושיירות שמחה וחגיגות בכפרים״, נכתב בהודעה שנשלחה בשעות שלאחר חתימת ההסכם ביום חמישי, הראשונה מאז ישראל הפרה את הפסקת האש בחודש מרץ. ״נצא לחסום בעצמנו את שיירות המחבלים ולא ניתן להפקרות הזאת להימשך!" לפי מנהלי הקבוצות, באותן השעות בהן רבבות שטפו ספונטנית את כיכר החטופים מלאי התרגשות ותקווה לימין המשיחי היו אלו שעות של ״הרבה שמחה מהולה בהרבה עצב״, שכן לפי ההודעה אמנם ״החטופים חוזרים! אבל מה עם כל המחבלים שישוחררו?״. 

מדובר בניסיון לסכל הסכם אשר במסגרתו אמורים להשתחרר כ-2,000 אסירים ועצירים פלסטינים תמורת חטופים. 250 מהם המוגדרים מחבלים עם דם על הידיים, ומרצים מאסרי עולם, ו-1,700 הם עזתים שנעצרו במהלך התמרון הקרקעי של צה״ל במלחמה הנוכחית, בהם גם קטינים. על פי פרסום כאן 11 מסוף השבוע, במסגרת העסקה ישוחררו מאה אסירים ביטחוניים לשטחי הרשות הפלסטינית ביהודה ושומרון, 142 נוספים שהואשמו בפעילות טרור שכללה רצח, שילוח פיגועים וייצור אמל״ח להוצאת פיגועים אל הפועל יגורשו למדינה שלישית. חמישה אסירים ישוחררו למזרח ירושלים ורק שלושה ישוחררו לרצועת עזה. 

במקביל להתארגנות החסימה, נמשך גל התקיפות מאז השבעה באוקטובר המכונה "יהודים שמחים". שם קוד המתאר שריפות רכבים ובתים פלסטיניים בגדה. מאז השבעה באוקטובר נהרגו בגדה מעל ל-1,000 פלסטינים רובם בידי הצבא וחלק נרצחו על ידי מתנחלים וכ-46 ישראלים ביניהם כוחות הביטחון נרצחו בפיגועים.

לקראת הצפי שישוחררו אלפי מחבלים, נפתח קמפיין בדרישה לפחות לשחרר במקביל גם את האסירים הביטחוניים היהודים.

שמעתי אנשים שלועגים לקמפיין ולא מבינים אותו, אז אני רוצה לתת כאן את תרומתי הקטנה ולספר קצת מעצמי בתור אחד שהיה עצור "ביטחוני" כמה פעמים >> pic.twitter.com/JMvQgWDV55

— אליהו עבדי (@eliyahuabady) October 9, 2025

שחרור פעילי טרור יהודים

על רקע שחרור האסירים הביטחוניים, בימין המשיחי מקודם קמפיין למען שחרור או חנינה של אסירים ביטחוניים יהודים, בהם גם עמירם בן אוליאל, שהורשע ברצח משפחת דוואבשה, ועמי פופר שהורשע ברצח 7 פועלים פלסטינים. לדרישה הפומבית הצטרפו פוליטיקאים ואנשי דת כמו רב העיר צפת, וח"כ אושר שקלים (הליכוד) שפנה לנשיא הרצוג וביקש ממנו לחון את האסירים היהודים הלאומיים. "חובה עלינו לשחרר גם יהודים אכפתיים שכאבו על ההפקרות הביטחונית ניצחון הטרור. עמירם בן אוליאל, למשל, אם בכלל עשה משהו, בוודאי לא אכזרי או מסוכן כמו אחרון הרוצחים שיוצאים להמשיך בטרור", כתבה אחותו של אלעזר ליבוביץ שנרצח בפיגוע בדרום הר חברון ב-2002. 

הקמפיין המתוזמן לשחרור אסירים ביטחוניים יהודים, במקביל למאמצים לסכל את  שחרורם של אלו הפלסטינים, הוא חלק מרצף אידיאולוגי שמטרתו לממש חזון משיחי, לעיתים באמצעות מוסדות המדינה וחוקיה ולעיתים תוך עקיפתם. באידיאולוגיה הזו המדינה אינה ישות ריבונית אלא כלי או מכשול בדרך לגאולה: כשהיא משרתת את מטרות החזון היא ראויה ולגיטימית, וכשאינה-  היא נשללת בשם רעיון העל. מדובר בהמשך ישיר לפעילות הפוליטית על ידי אותם כוחות שפעלו לטרפד כל אפשרות של התקדמות במשא ומתן, ודרשו מחיילים לסרב פקודה ולא להתפנות מהרצועה. כל ניסיון ציבורי לקדם עסקה מוצג כבגידה, וכל קול שמבקש להציל חיים ככניעה לטרור, כחלק מאותו היגיון משיחי בו חיי אדם הם אמצעי.

שתף

  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...

תגיות: דונלד טרמאפשחרור החטופים


הסיפור הקודם

סיום המלחמה מעבר לפינה: שנתיים ויומיים במספרים

הסיפור הבא

״אנחנו מפחדים להישאר מאחור. יש פה בחירה של המדינה להמשיך להפקיר״

סיון תהל

סיון תהל

[email protected]

הסיפורים החמים

אין תוכן זמין
הסיפור הבא
נרצח בידי החמאס וגופתו מוחזקת ברצועת עזה״: חלקת הקבר של דרור אור לצד קברה של אשתו יונת | צילום: באדיבות המשפחה

״אנחנו מפחדים להישאר מאחור. יש פה בחירה של המדינה להמשיך להפקיר״

חמושים מאבטחים את משאיות הסיוע ההומניטרי שנכנסו לרצועה במסגרת ההסכם, בשבת שעברה בחאן יונס | צילום:  Saeed Mohammed/Flash90

הפארסה של קרן הסיוע ההומניטרי: מיליוני שקלים הלכו לפח, השליטה בסיוע חזרה לחמאס

אחראים למחדל ולהפקרה והזנחה של שנתיים | צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

40 אחוז משורדי המסיבות לא בתפקוד, מובטלים ו״מתמודדים עם טראומה קשה מהטבח״

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

 

טוען תגובות...
 

    %d