המשרד לשירותי דת בראשות חה״כ מיכאל מלכיאלי (ש״ס) מסרב לפרסם את רשימת הרבנים השכונתיים המכהנים, וזאת בניגוד למחויבותו על פי חוק חופש המידע. מגוון סיבות נמסרו לנו במענה לפניותינו על העדר המידע הציבורי מאתר המשרד, אך נכון למועד כתיבת שורות אלה דובר המשרד עודנו מסרב למסור את הרשימה או לפרסם אותה לציבור.
את הבקשה הפנינו למשרד לשירותי דת בעקבות פרסום המקום הכי חם בגיהנום מתחילת החודש לפיו עיריית תל אביב מאפשרת הפרדה מגדרית בבריכה ציבורית בשכונת נווה עופר שבדרום העיר, בהמלצתו של הרב השכונתי, משה זבולון.
לטענת אברהם רוזן, דובר המשרד לשירותי דת, כ-80 רבני שכונות מכהנים כיום, לעומת 302 רבני שכונות עליהם דווח בשנת 2022. לדבריו, רוב הרבנים מונו לתפקידם בשנות ה-80, אך בשל היעד מנגנון חקיקתי סדור אלה לא הוחלפו מעולם. רוזן הודה כי הרשימה אמורה להיות גלויה ומפורסמת באתר המשרד, אולם מאז אותה פנייה ראשונית לפני כחודש הוא עומד בסירובו למסור לידי המקום הכי חם בגיהנום את המידע.
בשנת 2022 עמד שכרם של הרבנים השכונתיים על 13.3 אלף שקל בחודש. זאת, כאשר מהות תפקידם, תחומי האחריות שלהם, הליכי המינוי והליכי הפיקוח אינם מוגדרים בחוק
הרבנים השכונתיים מקבלים את שכרם מהמועצות הדתיות העירוניות, המתוקצבות על ידי המשרד לשירותי דת והרשויות המקומיות. על פי דוח הממונה על השכר של הגופים הציבוריים במשרד האוצר, בשנת 2022 עמד שכרם על 13.3 אלף שקל בחודש, כאשר מהות תפקידם, תחומי האחריות שלהם, הליכי המינוי והליכי הפיקוח אינם מוגדרים בחוק.
בשנת 2012 קבע ביהמ״ש הארצי לענייני עבודה כי הרבנים השכונתיים יפרשו מתפקידם בגיל הפרישה הקבוע בחוק – גיל 67. הפסיקה הגיעה בעקבות עתירה של הסתדרות המעו״ף (חלק מהסתדרות העובדים החדשה, י״פ) יחד עם ארגון רבני השכונות, שביקשו לאפשר לרבני השכונות להמשיך בתפקידם ללא הגבלת גיל ובלא שיאלצו לפרוש לפנסיה.
העתירה אמנם נדחתה, אך מרשימת רבני השכונות לשנת 2023 שהגיעה לידי המקום הכי חם בגיהנום עולה כי לפחות 28 מתוך 87 הרבנים היו אמורים היו לפרוש מתפקידם, ובכך להפסיק לקבל את שכרם מכספי משלמי המיסים. נכון לכתיבת שורות אלה חלקם עדיין מכהנים בתפקידם.
מהמשרד לשירותי דת לא נמסרה תגובה.