השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום חמישי, יוני 26, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם

מנזרים על הגדר

הבג"צ שמסעיר את הותיקן

תאיר שכנר רוכמן ❘ תאיר שכנר רוכמן
12.08.14
| מגזין

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך



איור: ניב תשבי

החלטת ביניים של העליון אתמול, שעברה בשקט וללא פרסום, עשויה להוביל להחלטה תקדימית לגבי תוואי גדר ההפרדה בין ישראל לגדה. נראה שמקרה שני המנזרים בדרום ירושלים מבהיר, ולא בפעם הראשונה, שהמדינה משתמשת בתוואי כמכשיר לסיפוח שטחים מראש לקראת קביעת הגבול העתידי, ומשתמשת בטיעונים בטחוניים. בגלל שמדובר בנוצרים זוכה המקרה הזה, עוד יותר מבג"צ בלעין, להתעניינת בינלאומית חסרת תקדים.

אולי יעניין אותך גם:

קריאה לכל מי שמרגיש אבוד

״החוסר שלו כל-כך גדול, אני חייבת להחזיר את הבן-אדם הזה חזרה"

מה אנחנו יכולים ללמוד מסוריה על מאבקים אזרחיים והפלת שליטים רודניים?

בהמשך לעתירה המתנהלת כנגד תוואי גדר ההפרדה המתוכנן באזור בית ג'אלה שבדרום ירושלים, הורה אתמול (11.8.14) בית המשפט העליון בשבתו כבית דין גבוה לצדק, למדינה לשקול "אפשרויות שונות לפיהן שני המנזרים – מנזר הנשים, כלומר מנזר האחיות סליזיאן, ומנזר הגברים, הידוע ככרמיזן – יימצאו בצד 'הפלסטיני' של הגדר". בהחלטת הביניים, שניתנה בהרכב של שלושה שופטים ובראשם הנשיא אשר גרוניס, יש בה יותר מרמז כלפי מערכת הביטחון, שהשופטים רואים בעיה בתוואי הגדר המוצע. תשובת המדינה אמורה להינתן עד תחילת ספטמבר.

זוהי עתירה רגישה מאין כמותה מבחינה פוליטית בינלאומית, משום שהתוואי המוצע עתיד לעבור על אדמות המנזרים הקתוליים, להפריד בין שני המנזרים ולהפריד בין המנזרים לבין אדמותיהם, ובין המנזרים לבין הקהילות הנוצריות שאותן הם משרתים בבית לחם ובבית ג'אלה. ישראל חתומה על אמנה עם הוותיקן שבה מפורטים כל המנזרים שבשטחה, ומחויבת שלא לפגוע באדמות של מוסדות קתוליים אלה. פניות מטעם נציגי המוסדות הקתוליים אל נציגים בישראל נעשו בעבר ואף האפיפיור התייחס לנושא, מכתב נשלח אליו מטעם ראשת עיריית בית לחם ורה בבון, שהתקבל על ידי נציגיו. האפיפיור גם התפלל ליד הגדר בבית לחם, באופן לא מתוכנן, כאשר ביקר כאן בסוף חודש מאי. אחרי הדיונים בעליון עוקבים בדריכות גורמים רבים, מנציגי הכנסיות הקתוליות, הממסד הכנסייתי והאפיפיור עצמו, דרך נציגי האיחוד האירופי, דיפלומטים אמריקאים, וכמובן ראשי העיריות של בית ג'אלה ובית לחם.


מאז הוצאו צווי תפיסה לבניית הגדר מדרום לשכונת גילה ב-2006, מסרבת מערכת הביטחון לדון בחלופות לתוואי המוצע. עיריית בית ג'אלה, תושבי בית ג'אלה ושני המנזרים הקתוליים שבאיזור הגישו עתירה למתן צו על תנאי לעצירת כל העבודות, וכבר בפברואר השנה ניתן צו שבו הורה בג"צ למדינה להסביר מדוע לא ייבחנו חלופות לתוואי המוצע. המועצה לשלום ולביטחון, שאינה צד בעתירה, הציעה חלופה שמתחשבת יותר, לטעמה, בצורכי הביטחון, בדרישות הקהילות הנוצריות, במרקם החיים של התושבים הפלסטינים, בפגיעה בסביבה ועוד. בשבוע שעבר התנהל דיון מרתק בעניין, ואתמול כאמור ניתנה ההחלטה.

"בהחלטה מאתמול", אומר עו"ד גיאת נאסר שמייצג את עיריית בית ג'אלה ואת תושביה נגד תוואי הגדר, "יש רמז עבה למדינה כי יש בעיה רצינית בתוואי המוצע וכי עליה למצוא חלופות אחרות. אנו מעריכים מאוד את האוזן הקשבת של בית המשפט למצוקות התושבים כעולה מההחלטה, ובמיוחד לנוכח העובדה שכבר שמונה שנים אנו מנסים להבהיר למדינה את הקשיים והמצוקות הצפויים לתושבים כתוצאה מהתוואי המתוכנן על ידה, ועד היום לא מצאנו אוזן קשבת באמת".   

* על הסיבות לתוואי המוצע, על הרגישות הביטחונית באיזור, מדוע לא הושלמה הגדר עד היום, והאם יש עוד אזורים כאלה, מי ומה ייפגעו מהתוואי, איפה מתוכנן פארק לאומי ומהי עמדת רשות הטבע והגנים, באילו פרסים זכו יינות הכרמיזן ומי אמר למי "אני לא הפרעתי לך" והעלה חיוך על פני השופטים – תשובות על כל אלה ועוד בדיווח מפורט יותר בימים הקרובים.



הסיפורים החמים

חם

בממ״ל חושבים שהמעבר דרך מצרים וירדן מסוכן. בממשלה חושבים שזה ״יותר בטוח מלנחות בישראל עם הטילים״

חם

איכילוב מפרסמים שכלל מחלקות האשפוז בביה״ח ממוגנות. במחלקת יולדות עדיין רצים עם תינוקות לממ״ד

חם

דיגום לפני הכל: לוחמים נדרשים לעלות על מדים לפני שהם מתפנים למרחב מוגן 

קטגוריות

  • דעות
  • חברתי
    • החברה הערבית
    • מבקשי מקלט
    • צדק חברתי
      • דיור ציבורי
  • חם
  • מגזין
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
    • עזה
    • צבא
  • מקומי
    • סביבה
    • תכנון
  • משפט ופלילים
    • אלימות מינית
    • דמוקרטיה במשבר
    • משטרה
    • נשק
    • שחיתות
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
    • תקשורת
  • פרויקטים
    • русский / English / عربى
    • גלריות
    • וידאו
  • רווחה
    • בריאות הנפש
    • חינוך
  • תחקירים

המקום הכי חם בגיהנום || 

עיתונות עצמאית, בלי פחד. 

אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם, מעמדות ומעקרונות. במגזין הזה אנו מבקשות לעשות עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא. עיתונות שאינה חוששת לקחת צד. ששומרת על פרופורציות, שאינה מתלהמת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים, סקרנית ובודקת את עצמה.

 

© 2024 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי.

Fatfish

בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות שהם לא יצליחו להביס

אנחנו חייבים את התמיכה שלך כדי להמשיך לחקור, לחשוף ולדווח, ולעשות עיתונות שמשפיעה על המציאות.

לתמיכה בכל סכום >

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish