השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום שלישי, דצמבר 2, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה
אלעד הדר, מנכ"ל חברת סקסס | צילום מסך יוטיוב

אלעד הדר, מנכ"ל חברת סקסס | צילום מסך יוטיוב

לאחר חשיפת המקום: תביעה קבוצתית נגד חברת הייעוץ העסקי סקסס בסך חצי מיליון שקל

11 לקוחות לשעבר של אלעד הדר ושותפיו תובעים את החברה על ה"שיטה" שהופעלה נגדם, הכוללת החתמה על חוזה ליווי עסקי, הפרתו - ותביעה כנגד הלקוח. עוד מתוארים בתביעה התכנים הסיינטולוגיים שמעבירה החברה. בעקבות תביעה אחרת, נפתח נגד החברה תיק הוצאה לפועל. סקסס: "בידינו ראיות מוצקות להפריך את התביעה"

גלית הראלי ❘ גלית הראלי
01/11/2021
| כללי
תמונה ראשית : אלעד הדר, מנכ"ל חברת סקסס | צילום מסך יוטיוב

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


11 לקוחות לשעבר של חברת הייעוץ העסקי סקסס הגישו תביעה על סך 550 אלף שקל נגד חברת א.מ טייגר המפעילה את סקסס, נגד בעלת המניות נאית הדר ונגד המייסד, הבעלים והמנהל אלעד הדר. בימים אלו מתגבשת תובענה נוספת נגד הדר וחברת סקסס, הכוללת שישה תובעים לכל הפחות.

חלק מהמרואיינים לכתבה הצטרפו לכתב התביעה, שהוגש בסוף ספטמבר בבית המשפט השלום בתל אביב על ידי עורכי הדין אהב כהן ואור גביש. "במתכונתה המקורית הייתה (התביעה – ג.ה) מיועדת להיות מורכבת מ-11 תביעות נפרדות", נכתב בכתב התביעה. "עם זאת, היות ועסקינן במסכת עובדתית זהה-למדי ואף חופפת במרבית המקרים – הוחלט לאחד את התובענות לכדי תובענה כוללת אחת". 

לגבי התובעת הראשונה, שאף התראיינה לכתבה שפרסמנו כאן, נכתב בכתב התביעה כי הדר הגיש נגדה תביעת השתקה על לשון הרע משום שכתבה פוסט בפייסבוק שממליץ לאנשים "לקרוא את החוזה של סקסס לפני שחותמים עליו".  

"אין ולא יכול להיות חולק כי הגשתה של תובענת לשון הרע נטולת בסיס משפטי נועדה אך ורק לשים מקלות בגלגלים של מי שמבקשת למצות את זכויותיה המשפטיות", כתבו עורכי הדין. 


כתב התביעה מציין כיצד גרמו הדר וצוות משרדו ללקוחותיהם לבקש הלוואה תוך אמירת שקרים לגורמים המלווים. על תובע אחר הם כפו להקליט את עצמו אומר שהוא מרוצה מהשירות ומהיחס שהוא מקבל, "כל זאת בניגוד למציאות האובייקטיבית".

עורכי הדין מתייחסים לקשר של חברת סקסס ואלעד הדר לסיינטולוגיה, כפי שחשפנו במקום. הם מתארים בתביעה כיצד הלקוחות נדרשים לעבור מבחני אישיות הכוללים שאלות רפואיות ואינטימיות. לפחות לגבי תובע אחד נאמר כי הוא נדרש לבצע שינויים מהותיים בחייו, כולל כאלה הדורשים חוות דעת רפואית.  לפי התובענה, אחד התובעים "עבר מכבש לחצים, כיתר הקורבנות על מנת לצרוך חומרי לימוד הקשורים לדת הסיינטולוגיה". 

לי

חומרי התביעה מציגים כיצד התנערה סקסס ממילוי תפקידה – מתן ייעוץ עסקי ללקוחותיה. לגבי אחד התובעים למשל, בעל בית דפוס, מתואר כי קיבל עצות שטחיות אשר "מעליבות אינטליגנציה אנושית בסיסית, כמו 'לך תחלק פלאיירים ברחוב'".  עוד נכתב בכתב התביעה, כי "הפילוסופיה הקבועה (והבלתי נתפסת) של הדר היא: 'עדיף 1,000 לקוחות לא מרוצים, מאשר 100 לקוחות מרוצים', ובכך למעשה הוא חושף את השיטה: כמותי עדיף על איכותי, ובכך מבכר הוא את חשיבותו של גיוס הלקוחות האגרסיבי, החתמת הלקוח בכל מחיר – בין אם בעזרת שקרים בוטים, התנכלויות, איומים ובריונות משפטית – הכל כשר בדרך לכספו של הלקוח/ה".

כתב התביעה מתאר גם את השיטה שבה מגייס הדר לחברה יועצים עסקיים: המועמדים לתפקיד עוברים קורס על חשבונם תוך שהם מפקידים צ'ק על סך 30 אלף שקל במטרה למנוע מהם לעזוב את הקורס או להעביר מידע. לאחר הקורס, שכולל גם תכנים סינטולוגיים, עוברים המתמחים לעסוק בעבודות שעל פי כתב התביעה אין קשר בינן לבין ייעוץ עסקי או עזרה לעסקים במשבר.

כתב התביעה מעניק להדר 60 יום להגשת כתב הגנה, שיסתיימו בסוף החודש. 

במקביל להגשת כתב התביעה מתבררות בבתי המשפט תביעות נוספות שבהן מעורבת סקסס. באחת מהן נתבעה ע', לקוחה לשעבר של הדר על סך 6,000 שקל כחלק מהשיטה שלו. לאחר שע' גוללה את מסכת ההתנהלות של החברה מולה, פסקה השופטת כי א.מ טייגר תשלם לע' את הסכום נשוא התביעה בתוך 60 יום. משטייגר לא שילמה לע', היא פתחה תיק בהוצאה לפועל נגד החברה וזכתה לקבל את כספה. 

מחברת סקסס נמסר: "הרוח החיה מאחורי הגשת התביעה הינה תובעת שהוגש כנגדה תביעה בגין לשון הרע וכנקמה החליטה לקבץ מספר לקוחות עבר של החברה שחלקם היו כל כך מרוצים שקיבלו ייעוץ במשך מספר שנים. שמחנו לדעת שלאחר 20 שנות עשייה ומאות לקוחות שמקבלים שירות מדי חודש, נמצאו רק 11 לקוחות לא מרוצים. בידינו ראיות מוצקות להפריך את התביעה והכל ייאמר בבית המשפט. אנחנו מצטערים שהמקום הכי חם בגיהנום נרתם למאבק כספי של אנשים מסוימים".

שתף

  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

בעקבות תחקירי המקום: דיון בכנסת על תופעת הסחר והפצה של תכנים מיניים של נשים ונערות ישראליות

הסיפור הבא

חשיפת המקום: עד המדינה בפרשת הטלגראס שעלה למדינה כבר חצי מיליון שקל – ניסה לשים קץ לחייו

גלית הראלי

גלית הראלי

הסיפורים החמים

צילום: חיים גולדברג, פלאש 90
בריאות הנפש

ח״כ ביטון מאיים בתביעה יצוגית על 300 מיליון שקל שיועדו לנכי צה״ל ונעלמו

❘ סיון תהל

ארבע שנים אחרי ההחלטה על רפורמת ״נפש אחת״ ועדיין אין יישום תקציבי: בדיון שהתקיים היום (ב׳) בוועדה המיוחדת לפיקוח על הסרת חסמים הבטיח ח״כ מיכאל ביטון: "נגיש תביעה ייצוגית בשם נכי צה״ל על 300 מיליון שקל. זה כסף שנלקח שלא כדין"

הסיפור המלאDetails
תם ולא נשלם: אמא של יוסף סלמסה בבית המשפט השלום בבת ים, הבוקר | צילום: סיון תהל

המאבק על האמת של יוסף סלמסה: פשרה הושגה, הכרה מלאה לא

צילום: עופר ששון, פלאש 90

בזמן שהסיחו את דעתכם עם הפצ״רית, הממשלה תאפשר חדירה למצלמות דרך טלפונים ומחשבים

מתקן הכליאה ״מגרש הרוסים״ בו היה כלוא הקטין | צילום: נתי שוחט, פלאש 90

אחרי שבודד והותקף מינית: ביהמ״ש שחרר את הנער על הרצף האוטיסטי למעצר בית

צילום: נילי גורן

כשהשוטרים מחרימים את הדיון בהוראת השר, הם סוללים את הדרך לרצח הבא 

הסיפור הבא
צילום: אילוסטרציה, רועי אלימה פלאש 90

חשיפת המקום: עד המדינה בפרשת הטלגראס שעלה למדינה כבר חצי מיליון שקל - ניסה לשים קץ לחייו

טיפולים במחתרת: הביקוש הגובר לפסיכותרפיה בחומרים פסיכדליים מייצר שוק פרוץ ומסוכן

איילת שקד | צילום: יונתן סינדל פלאש 90

"השרה חושבת שזה רעיון טוב": דוח להקמת בתי ספר נפרדים לילדי מהגרים הוזמן על ידי העמותה שהקים היועץ של שקד

שיחה על זה post

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית
  • אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
  • משפט ופלילים
  • כלכלה וחברה
  • פוליטיקה ותקשורת
  • המקומון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

 

טוען תגובות...
 

    %d