השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום חמישי, נובמבר 27, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה
טכניון | צילום: הדס פרוש, פלאש 90

טכניון | צילום: הדס פרוש, פלאש 90

"הקימו בטכניון תא נגד להט"ב, אבל ההנהלה אומרת שדווקא אנחנו מבעירים את השטח"

חברי התא הגאה בטכניון ביקשו להפגין השבוע נגד השקת תא "בוחרים במשפחה", אבל ההנהלה אפשרה להם למחות רק מחוץ לתחומי הקמפוס. "אנחנו מרגישים נרדפים", הם אומרים וטוענים כי האמירות של רב בית הכנסת של הקמפוס הן שהכשירו את הקרקע להקמת הקבוצה "שרוצה להכחיד את אורח חיינו"

איתי רון ❘ איתי רון
15/12/2022
| דמוקרטיה במשבר, חינוך, כלכלה וחברה
תמונה ראשית : טכניון | צילום: הדס פרוש, פלאש 90

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


אירוע ההשקה של תא הסטודנטים החדש בטכניון ״בוחרים במשפחה״, שהתקיים השבוע במועדון המעונות, הצית שוב את המתח בין הקהילה הלהט"בית לחברי התא, אשר רואים בקהילה איום על אורח החיים היהודי. 

הטכניון הוא המוסד האקדמי הראשון שבו פועל תא "בוחרים במשפחה", יוזמה שפועלת כיום בחסות עמותת "חותם יהדות על סדר היום" (ולשעבר במרכז אחווה) וחברה בפורום הארגונים למען המשפחה", רשת ארגונים שפועלת נגד זכויות קהילת הלהט"ב ונגד שוויון מגדרי בתואנה של "הגנה על ערכי המשפחה". 

חברי התא הגאה של הטכניון ביקשו לערוך הפגנה בתחומי הקמפוס נגד השקת התא החדש, אך סורבו. ״במצעד הגאווה הקודם אישרה הנהלת הטכניון לבוחרים במשפחה לקיים הפגנה בתוך הקמפוס. רק אחרי ההתערבות של שרת החינוך נאמר להם לצאת מחוץ לתחומי הקמפוס", אומר אחד הסטודנטים שביקש להישאר בעילום שם. "אז וגם כיום ההנהלה אומרת לנו שאנחנו מבעירים את השטח. הם אישרו לנו להפגין רק מחוץ לשערים ועוד הביאו ארבעה מאבטחים לוודא שאנחנו לא מתקרבים לתחומי הקמפוס, בשביל זה אנחנו לא צריכים את האישור שלהם״.

בדברי הפתיחה שלו אמר יו"ר "בוחרים במשפחה" מיכאל פואה לסטודנטים: "אתם בחרתם באומץ, כאן באקדמיה, לעמוד מול תרבות השקר שמנסה לטשטש הכול ולהרוס את הזהות האישית והמשפחתית, באמצעות האור הגדול של הבחירה במשפחה. האור שאנחנו מדליקים כאן הערב יאיר בעוד מוסדות אקדמאים רבים, ויביא לתיקונו של העולם הקורס לתוך עצמו בתהליכים שמגיעים עד כדי איבוד החירות ובדידות שמביאה לייאוש, אור המשפחה הוא התקווה".


בספטמבר הגישו פואה ו"בוחרים במשפחה" עתירה לבג"ץ בדרישה להורות ליועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה לאסור על משרדי הממשלה לעשות שימוש בדגל הגאווה בפרסומיהם, או להביע הזדהות עמו. בפברואר השיקה בוחרים במשפחה קמפיין גיוס המונים תחת הכותרת "אומרים די לכפייה הלהט"בית" שמטרתו בין היתר "הקמת קו ייעוץ וסיוע לבעלי עסקים מול הטרור הלהט"בי". 

שרשור ?️‍?
1/ למה לעזאזל מדינת ישראל מעודדת תרומות לגופים להט"בופובים?

"בוחרים במשפחה" היא יוזמה שפועלת נגד "הטרור הלהט"בי" ואף הובילה קמפיין נגד זכותם של להט"ב לגדל ילדים. התרומות שהם מקבלים – מוכרות במס.

אספנו חומרים והנה – זה הסיפור שמביאה @michalpeylan ב@N12News >> pic.twitter.com/WBXnihIPns

— HaBloc | הבלוק הדמוקרטי (@HablocOrg) June 2, 2022

לאחרונה שלח פואה יחד עם שאר הארגונים החברים בפורום מכתב תמיכה באבי מעוז, שביקש וקיבל את התוכניות החוץ לימודיות של משרד החינוך: "אין זה סוד כי בשנים האחרונות הצליחו ארגונים רדיקליים להיכנס למערכת החינוך… ומאחורי גבם של ההורים הם מנחילים תכנים פוסט ציונים, ומפרקי זהות ומשפחה".

לאחר נאומו של פואה התקיימה הרצאה של ד"ר עינת רמון, מרצה בכירה למחשבת ישראל וללימודי מגדר ופמיניזם ממכון שכטר ליהדות מתקדמת, על "הברית בין איש לאישה: היהדות כפילוסופיה משפחתית".

"בהרצאה טענה עינת שקיימת תנועה שהחזון שלה הוא לשחרר את הפוטנציאל הביסקסואלי הקיים בכל בני האדם, לקדם סדר יום גאה ולפרק את מוסד המשפחה המסורתי", אומר הסטודנט. "היא אומרת שהמטרה הסופית היא לשלוט בילודה ולקיים סחר בילדים, ולהוביל לעתיד שבו ילדים גדלים במנותק מהוריהם ולמעשה מושג המשפחה כלל לא יהיה קיים. לא האמנתי למה שאני שומע".  

מתוך ההרצאה של ד"ר רימון בטכניון

״למה דווקא בטכניון הוקם התא הראשון של הארגון? הרב אלעד דוקוב הוא התשובה", אומר סטודנט אחר, שאף הוא מבקש לא לחשוף את שמו. 

דוקוב, רב הטכניון ומרצה בקמפוס, עורר לא מעט סערות בטכניון. במאי השנה עורר סערה כשטען כי להט"ב בקמפוס נוהגים באלימות ועודד לפעול נגדם. הוא יצא נגד קיום מסיבה של התא הגאה בטכניון ורמז כי דרכם של להט"ב היא דיכוי היהדות. 

אולי יעניין אותך גם:

בית המעצר במגרש הרוסים בירושלים | צילום: פלאש 90

״הוא מוכה בכל הגוף, במיוחד בגב ובאיבר המין, תוך השמעת קללות ואיומים״

צילום: קובי גדעון, פלאש 90

למעלה מ-2,000 ילדים נמצאים מתחת לרדאר של המדינה. מדוע היא ממשיכה לקצץ ולהתעלם?

״שר הביטחון לא מוכן לדבר עם הלומי קרב בלי ארגון נכי צה״ל, שאנשיו עמוק במרכז הליכוד״

זרים של פורום יהלומי קרב ושל חברים למאבק | הלוויתו של מישייב מוקדם יותר היום

אף נציג של ארגון נכי צה״ל או של אגף השיקום לא הגיע להלווית השוטר שהצית עצמו 

הדברים הללו הגיעו עד לוועדת החינוך, התרבות והספורט שקיימה דיון על "המענים לסטודנטים באופן כללי ולהט"בים בפרט, בקמפוסים של אוניברסיטאות ומכללות". ח"כ יוראי להב הרצנו אמר בדיון: "חוסר המעש של הטכניון מטריד אותי יותר מכל דבר אחר. אנחנו עומדים בשער וצועקים יהיה פה אסון. תמנעו אותו". הנהלת הטכניון אז התנערה מדבריו של הרב ודוקוב התנצל. 

אולם ביולי הוא שוב התערב בחיי הסטודנטים, כשהפעיל לחץ על הנהלת הטכניון לבטל מסיבת סלסה שארגנה אגודת הסטודנטים משום שזו אמורה היתה להתקיים בערב שבת. 

מתוך קבוצת הוואטסאפ שבה היה חבר רב בית הכנסת של הטכניון

חודשיים מאוחר יותר בסוף חודש יולי התרחש אירוע נוסף בו בוטלה מסיבה שארגנה אגודת הסטודנטים והייתה אמורה להתקיים בערב יום שישי. לדברי המארגנים הוסבר להם שהמסיבה בוטלה עקב פנייה מרב הטכניון. 

עוד ב-2016 היה הרב, שמכנה את עצמו "רב הטכניון" בלב סערה, כשאסר על סטודנטים להיכנס ל"בית הסטודנט" ולאכול במסעדות שם בשל עץ אשוח שהוצב במקום. גם אז התנערה הנהלת הטכניון מדבריו. 

בסמסטר שעבר הטכניון ביטל את הקורס ״מנהיגות וזהות״ של הרב, שבהם לקחו חלק מרצים מפורום הארגונים למען המשפחה. כיום הוא ממשיך להרצות בקורסים אחרים.

הרב דוקוב מופיע בפרסומים של "בוחרים במשפחה" כאחד מהמרצים של התנועה. 

"יש תחושה שהנהלת הקמפוס יושבת על הגדר ולא רוצה להרגיז אף אחד", אומר הסטודנט. "הטכניון אמור להיות מקום מנותק מהדברים האלו אבל זה הגיע למצב שבו אנשים מרגישים כאן נרדפים. המקום הופך להיות מאיים, ואף אחד לא עושה שום דבר".  "אני מאוכזב מהנהלת הטכניון", אומר סטודנט אחר. "הם לא נתנו לנו גב, להיפך. כשפנינו לחברי הכנסת במאי הם טענו שאנחנו מוציאים שם רע לטכניון ושאנחנו מבעירים את השטח. הם מנותקים מהחוויה שלנו והעובדה היא שקם ארגון שפוסל את צורת החיים שלנו ורוצה להכחיד אותה״.

שמרן בגן ילדים: כשחרדה מטרנסג'נדרים מתערבבת עם פחד מערבים

גלית הראלי

לפי נתונים של האגודה למען הלהט"ב בישראל, ב-2021 התרחשו כ-3,000 אירועי שנאה ואלימות כלפי הקהילה הגאה, המהווים עלייה של 10 אחוז לעומת השנה שעברה. "זוהי נורת אזהרה מהדהדת למדינה ולממשלה״, אמרה אז יו"ר האגודה למען הלהט"ב, הילה פאר. 

"אחת המטרות העיקריות הינה יצירת שיתוף פעולה עם מוסדות אקדמיים אחרים, ולהוות מתווי דרך לסטודנטים במוסדות נוספים שיביעו נכונות לפתוח תאים מקבילים״, נכתב בעמוד הפייסבוק של בוחרים במשפחה על ההשקה. כנראה שמבחינתם הטכניון הוא רק יריית הפתיחה. 

פנינו לרב דוקוב לתגובה. נוסיף אותה כאן כשתתקבל.

מהטכניון נמסר: אירוע ההשקה של תא "בוחרים במשפחה" היה אירוע משפחות מצומצם של סטודנטים המתגוררים בקמפוס שהתקיים במרכז הקהילתי בלב מעונות הסטודנטים. במקום היו כ-20 סטודנטים בלבד. החופש של כל סטודנט להתארגן ולהביע את דעתו מעוגן בחוק זכויות הסטודנט, ומחובתנו לאפשר זאת. הטכניון הוא קמפוס א-פוליטי ולאורך כל השנים הפגנות סטודנטים התקיימו מחוץ לקמפוס בסמוך לשער הכניסה. איש לא אסר על הסטודנטים מהאחווה הגאה להפגין, הם רק התבקשו לעשות זאת כרגיל במקום המיועד לכך בסמוך לשער הכניסה. נזכיר כי בשנה שעברה, בעת קיום אירוע דראג של האחווה הגאה בתוך הקמפוס, הפגינו נציגי "בוחרים במשפחה" גם הם מחוץ לקמפוס בשער הכניסה.

המחלקה ללימודים הומניסטיים ואומנויות עוברת בשנתיים האחרונות רפורמה בתוכנית הלימודים, מלימודי העשרה כללית למיקוד בהיסטוריה, פילוסופיה ואתיקה של מדע והנדסה. במסגרת זו הוצאו מתוכנית הלימודים כמה קורסים ובהם הקורס "מנהיגות יהודית" ובמקומם מוצעים כמה קורסים חדשים.

אין במתן אפשרות קיום האירוע לתא "בוחרים במשפחה" הבעת תמיכה של הטכניון בתכנים. הטכניון מתנגד נחרצות להדרה ומוקיע כל התבטאות ברוח זאת כנגד יחידים או קבוצות. מיותר לציין שהטכניון, על יחידותיו השונות כולל יחידת הביטחון, ממשיך וימשיך לדאוג לספק סביבה תומכת בטוחה לכלל באי הקמפוס על דעותיהם השונות ולשמור על בטחונם האישי של כל סטודנט וסטודנטית בקמפוס.

שתף

  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק

אהבתי

אהבתי טוען...

קשור



הסיפור הקודם

העולם משתנה, פיליפ מוריס לא

הסיפור הבא

"בתיק הרצח של פלויד נעשה צדק אחרי חודשים. למה כאן זה לוקח יותר משלוש שנים?"

איתי רון

איתי רון

[email protected]

הסיפורים החמים

צילום: נילי גורן
משטרה

כשהשוטרים מחרימים את הדיון בהוראת השר, הם סוללים את הדרך לרצח הבא 

❘ סיון תהל

שלושה דיונים שהתקיימו ביומיים האחרונים על אלימות נגד נשים התקיימו ללא נציגי משטרה, שב״ס או המשרד לביטחון לאומי, וזאת בהוראת השר איתמר בן גביר • במקביל, דוח חדש של הכנסת חושף את עומק המחדל: זינוק במספר קורבנות האלימות, אזלת יד בפיענוח רציחות בחברה הערבית והתעלמות מסימנים מקדימים בקרב נשים בסיכון

הסיפור המלאDetails
צילום אילוסטרציה: חיים גולדברג, פלאש 90

20 פעמים ביקשה המדינה דחיית מענה לעתירה נגד מניעת ביקורים בבתי הכלא, בג״ץ אישר את כולן

צילום אילוסטרציה: AFP

מתוך 350 ילדים פלסטינים עצורים, 168 מוחזקים במעצר מנהלי 

בית החולים לילדים נאסר בעיר עזה לאחר נסיגת הצבא הישראלי, 19 באוקטובר 2025. צילום: חליל קאלוט/ Flash90

"16,500 בנ״א בסכנת חיים": בבתי החולים בגדה ערוכים לקלוט עזתים, אך ישראל לא מאפשרת מעבר

צילום: קובי גדעון, פלאש 90

למעלה מ-2,000 ילדים נמצאים מתחת לרדאר של המדינה. מדוע היא ממשיכה לקצץ ולהתעלם?

הסיפור הבא
הפגנה בזירת הירי בטקה | צילום: גיא עמיאל

"בתיק הרצח של פלויד נעשה צדק אחרי חודשים. למה כאן זה לוקח יותר משלוש שנים?"

צעיר חרדי צועד ליד חיילים | צילום: שאטרסטוק

השירות בצבא הוא מס - תנו בתמורה החזר מס

איתמר בן גביר | צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

טיקטוק ושעשועים: הזירה הפוליטית שהעלתה את בן גביר לגדולה

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית
  • אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
  • משפט ופלילים
  • כלכלה וחברה
  • פוליטיקה ותקשורת
  • המקומון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

%d