השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום שני, דצמבר 15, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה

זו לא עוד מחאה פוליטית, זוהי אזעקת אמת

ההפגנות חשובות, הכיכרות הן תמיד מבחן. רק שהפעם, לא בטוח שיש להן תוחלת ממשית או שיהיה בהן די

גיא רונן ❘ גיא רונן
16/05/2019
| דעות, פוליטי

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


ביולי 1949 הסתיימה באופן רשמי, עם חתימת שביתת הנשק עם סוריה, מלחמת העצמאות. בדיוק 70 שנה אחריה, בקיץ 2019, חייבת ישראל להתגייס למלחמת העצמאות השנייה.

כמו קודמתה, גם זו שבפתח היא מלחמה על הבית. אז זה היה על הזכות והאפשרות לחיות כאן. הפעם זה על ערכים שחשבנו כמובנים מאליהם: שוויון בפני החוק, זכויות אדם ופונקציה אפקטיבית שתגן עליהן. על הפרט הזניח הזה שנקרא דמוקרטיה, ולא במודל הרוסי או התורכי. על הגבול הדק שבין שליט על ורשויות כל יכולות לבין שלטון העם, על ידי העם, למען העם.    

https://www.ha-makom.co.il/post-demo-almost-dead/

שופרות הצד השני אומרים שאנחנו חוזרים על עצמנו כתקליט שרוט. שפעם בעונה אנחנו מזדעקים על חיסול שלטון החוק, אובדן הרסן וקץ לכל. עוד הם נאחזים באותות ובמופתים באושיות דמוקרטיות במערב, שגם בהן יכול הפרלמנט להתגבר על פסילת חוקיו. ובכן, השופרות משקרים במודע. הם משוכנעים שכל היתר, כאותה אמרה המיוחסת ללנין, אידיוטים שימושיים.

אולי כבר אין עוד סיבה להקרבה

אין בישראל חוקה. אין בה הפרדת רשויות אמיתית או ועדות תקצוב חזקות. אין שני בתי מחוקקים, כיפופי ידיים אינסופיים בין המדינות לפדרלי או כפיפות לבית דין כלל יבשתי. יש רק משמעת קואליציונית, ובצידה ביקורת שיפוטית.


זו לא עוד מחאה פוליטית, זוהי אזעקת אמת: סגירה רטרואקטיבית של הליכים פליליים, שהבשילו לכתבי אישום כולל שוחד שטרם הוגשו רק בשל תעלולי תעלולים, כולל הקדמת הבחירות. ביטול פונקציית הביקורת השיפוטית באשר היא, מאליס מילר, דרך מפוטרים שלא כחוק והפקעת אדמות, המשך בשחרור מחבלים ועד מתנגדי ההתנתקות. מי היה מאמין.  

לכאורה, מצבנו מעולם לא היה טוב יותר: השקל יציב, בתי הקפה שוקקים, נתב"ג הומה אדם, האקזיטים בשמיים ומנהיגי מעצמות באים לשכשך את רגליהם במתקני התפלת המים. אבל אם אין גבול לתקנות השר, אם אין סיג לשרירות ולחוסר מידתיות מצד הנבחר, אם אין ממי לבקש סעד מול המינהל והמחוקק, אם אין לשליט מורא גם מהחוק עצמו – אז אולי אין עוד סיבה להקרבה. אולי, עם כל הכבוד לבורסה הגואה ולקניונים העמוסים, אין עוד בשביל מה לחיות ולמות בהגנה על הארץ הזאת.

עומדים לשרוף ביחד את המועדון

ההפגנות חשובות, הכיכרות הן תמיד מבחן. רק שהפעם, לא בטוח שיש להן תוחלת ממשית או שיהיה בהן די. אין איזה מנדלבליט בקצה, שיואיל להורות על "בדיקה מקדמית". אין באופק ראש מפלגה חזק עם זכות וטו, שמבטיח לעמוד כחומה בצורה בהגנה על בית המשפט העליון. יש רק שלטון יחיד שאיבד כל מעצור; שותפים קואליציוניים שבניגוד אליו, דווקא דוגלים אידיאולוגית במכירת החיסול הזאת; ומפלגת שלטון שהפכה לצל של עצמה, חבורה עלובה של מלחכי פנכה. עכשיו, בגיוס האמתלה השחוקה של "חונטה משפטית" ו"אליטה תקשורתית" או "סוף-סוף ימין-ימין", הם עומדים לשרוף ביחד את המועדון.    

התשובה היחידה לחציה בוטה של הקו האדום האחרון, של כל כללי המשחק שעוד קיווינו שנותרו פה, היא בדיוק זו: שוברים את הכלים ולא משחקים. השבתה בשירות הציבורי, השבתה בבתי המשפט, השבתה של הכוחות היצרניים. אם צריך גם איום על גביית המיסים והשירות במילואים. לא בגלל אשמתו האוטומטית של נתניהו; למען עצם האפשרות לערער תחת מנהיג כלשהו, מתישהו, על חפותו.   

הרבה נדל"ן, מזומן ומשוריין זרמו כאן מאז מלחמת העצמאות הראשונה. "התעצמנו מאז", כתב דון מקלין בתרגומה המופתי של רחל שפירא, "וכבשנו כיסא וגם נזר. התעצמנו מאז, לילדינו בלבד – רק להם לא היינו לעזר". ימים יגידו אם נדע לשנס שוב מותניים ולהבטיח להם עתיד ראוי בחלקת הארץ הזאת.    

שתף

  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...

תגיות: נתניהו


הסיפור הקודם

הרב של קרית גת תובע בכיר במשרד המשפטים ש"השתלב בלינץ' הציבורי נגדו" בפרשת הקייטרינג

הסיפור הבא

"חזרנו מתחרות רובוטיקה, היה מדהים!"; "איזה יופי! תגידו מניפים אצלכם דגל?"

גיא רונן

גיא רונן

הסיפורים החמים

אב בלווית בנו שנהרג במתקפה על בית החולים ״נאצר״ בחאן יונס ב-7 במאי | צילום: פלאש 90
מלחמת אוקטובר 23

חשיפת המקום הכי חם: 82 אחוז מההרוגים בעזה מאז חידוש הלחימה הם אזרחים בלתי מעורבים

❘ אילי פארי

הישגי הלחץ הצבאי: בחודשיים מאז שישראל הפרה את הפסקת האש נהרגו בעזה 2,780 בני אדם. בהם לפחות 2,270 בלתי מעורבים • 8 חיילים נפלו מאז ה-18 במרץ • רק חטוף אחד חזר, במו״מ מאחורי גבה של ישראל, 58 נותרו מאחור

הסיפור המלאDetails
חדד יוצא ממשרדי להב 433 לאחר שיועץ רה״מ יונתן אוריך נעצר במסגרת פרשת קאטרגייט | צילום: יונתן שאול, פלאש 90

חשיפת ״המקום הכי חם״: הפרטנר החדש של עו"ד עמית חדד – חוקר בכיר בלהב 433

ראש הממשלה בנימין נתניהו תוקף עיתונאים במסיבת עיתונאים בשידור חי, 9.12.24 (צילום מסך)

תקיפת עיתונאים, גידופים ושקרים: ראש הממשלה יצא מאיזון בשידור חי

החשיפה מבליטה את העבודה הצמודה של גורמים בחדשות 12 עם אנשי נתניהו | צילום: פלאש 90 ו-כאן 11

השופט חשף: עורך בכיר בחדשות 12 מעורב בפרשת פלדשטיין-נתניהו

מחאה למען שחרור החטופים בתל אביב | צילום: פלאש 90

לאחר פניית ״איחוד העיתונות העצמאית״: בג״ץ משפחות החטופים נגד נתניהו ישודר בשידור חי

הסיפור הבא
טל זהר (מימין) ורם כהן. רדיפה פוליטית או מעקב תמים?

"חזרנו מתחרות רובוטיקה, היה מדהים!"; "איזה יופי! תגידו מניפים אצלכם דגל?"

שרון שפורר ועו״ד יהונתן קלינגר בבית המשפט | צילום: אורן פרסיקו

עורכי הדין של אפי נוה: שפורר שלחה אלינו את ברק כהן וגלובס כדי "להשתיק" אותנו

מדונה בהופעה אמש | צילום מסך

הזיוף של מדונה חשף את הזיוף הליברלי שישראל ניסתה למכור לעולם

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית
  • אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

%d