השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
שבת, מרץ 14, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה
איור: אולגה ירושלמי

איור: אולגה ירושלמי

כשהמגן הופך לטורף והבית הופך לכלא

תערוכת "אבן, נייר, מספריים ומשחקים לא ילדותיים אחרים", שתפתח הערב, מעלה את נושא האלימות המשפחתית שצמחה לממדים אדירים בתקופת הקורונה ומציפה את השאלה איך אנחנו כחברה ממשיכים בחיינו, כשרבים מסביב נפגעים מדי יום

גלית הראלי ❘ גלית הראלי
05/08/2021
| כללי
תמונה ראשית : איור: אולגה ירושלמי
0

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


מגיפה משתוללת בחוץ, בית סגור. הכל מבעבע. אי הוודאות, העובר ושב, הילדים. אין לאן לברוח. מי שלא יודע דינמיקה של אלימות במשפחה לא יכול להבין את האימה שבלהיות נתון באותו מרחב, כלוא, עם מי שאמור להגן עליך, אבל הופך להיות האדם המסוכן לך ביותר. ואת או אתה, שנמצאים בפנים, סופגים, מאויימים, למי תגידו? מי ייגן עליכם? 

דמיטרי ולקין

הנתונים היבשים מספרים את הטראומה: באחד מכל שלושה בתים בישראל היה אירוע של אלימות נפשית רגשית בשנת הקורונה, בכמעט שליש מהבתים היתה אלימות כלכלית. באחד מעשרה בתים הורם יד, ניחתו מכות. בשבעה אחוז מהבתים היתה אלימות מינית.

עשרה, שבעה, שלושים, מאחורי המספרים יש אנשים, יש כאב, יש זעקה שלא נשמעת. יש עולם שמתמוטט וצער שאין לו סוף. ויש אותנו, מנסים לברר איך הורים הופכים לתוקפים והאם הלחץ והקושי שבו אנחנו נתונים יכול להפוך גם אותנו למפלצות, ולגרום לנו לחרב את נפשם הרכה של ילדינו. 

אנה רזניקוב

28 אמנים ישראליים ניסו להעביר את האימה והתהיות אל הקנבס, אל הבד, אל היצירה. לזעוק את זעקתם של אלו שלא מצליחים להביע את המצוקה. של אלו שצועקים ואין מי שישמע אותם. מהעבודות שלהם עולה תמונה של בדידות. שהרי האלימות המשפחתית דורשת הסתרה, היא מאלצת אותך לשקר, ליצור מצג שווא שהכל בסדר כשבפנים – גם בבית פנימה וגם בתוך נפשך – הרוחות סוערות. 

התערוכה נושאת השם השם "אבן, נייר, מספריים ומשחקים לא ילדותיים אחרים". האוצרות מסבירות את השם: "אלימות משפחתית לא תמיד מתבטאת באלימות פיזית, אבל תמיד מדובר במשחקי מניפולציה, משחקי כוח, משחקי חתול ועכבר". התערוכה תוצג החל מהיום ועד סוף אוגוסט בגלריה מינוס אחת באברהם הוסטל בתל אביב ותנסה להציף סוגיות כואבות הנוגעות לאלימות בתא המשפחתי, בין היתר את השאלה: איך אנחנו, כפרטים וכחברה מאפשרים לזה לקרות, איך אלימות של שנים עוברת תחת הרדאר בלי שאף אחד מסביב לא הרגיש ולא ניחש, כיצד אנחנו ממשיכים במקום לחפש לה בקדחתנות חיסון. 

אווה הלנה לוין

"התערוכה מבקשת לבחון באיזה רגע הורים קפדניים הופכים לסדיסטים, קרוב משפחה אהוב הופך לתוקף, נסיך חלומותייך מתגלה כמפלצת, מחמאה הופכת לכלי ששולל ממך חופש", אומרת אומרת קסניה נזרוב מהקולקטיב Duck & Dodo Art Group,  שיחד עם אולגה ירושלמי אוצרת את התערוכה. 

"חלק גדול מהעבודות נוצרו במיוחד לתערוכה", מוסיפה נזרוב. "כל אחד מהאמנים והאמניות לקחו את הנושא קצת אחרת כשהקו המחבר מבחינתנו הוא הקו בין קורבן לבין תוקף. להיות עם מישהו שאמור להגן עליך והופך לטורף. לא רק מבחינה פיזית, אלא גם מבחינה נפשית. להיות במסגרת שלא טובה לך.

אלכסנדר גנאלין

"העבודות מציגות זוויות הסתכלות פרטית שלא בהכרח מגיעה מתוך הסיפור האישי, אלא מהאופן שבו אנחנו חוות את הנושא. למשל אחת מהמציגות היא אמא לילד על הספקטרום והיא מעלה את המתח האישי שהיא חווה בין האהבה שלה כלפי הילד לבין הקושי להתמודד איתו, בעיקר בתקופת הסגרים".   

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

יש תקציב, אין עתיד: כשהאוצר זורק את הקשישות לרחוב

הסיפור הבא

למרות שיעור האלימות הגבוה במערכת החינוך הערבית – משרד החינוך נמנע מלטפל בתופעה

גלית הראלי

גלית הראלי

הסיפורים החמים

שוק מחנה יהודה בתחילת השבוע | צילום: יונתן סינדל, פלאש 90
מגזין

הבועה הירושלמית: החיים בעיר שהמלחמה עוברת מעליה

❘ רויטל חובל
13/03/2026

לאלו המחפשים עיר מקלט, ירושלים היא אפשרות לא רעה בכלל. יש בה מעט אזעקות, ומלבד העובדה שהשוקולד בכל החנויות כשר לפסח, יש בה הכל. אבל אין בה נחמה

הסיפור המלאDetails
משגרי טילים באיראן, צילום: תיעוד איראני

לחסל את אותו משגר פעמיים: הבלוף מאחורי חיסול המשגרים באיראן

12/03/2026
התנחלות בבקעה | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

מח״ט הבקעה לתושבים: ״הפלסטינים צפויים להתפנות משטחי C״

11/03/2026
הפקרות במשרד החינוך - העדר המוכנות של המערכת היה ידוע לשר החינוך ולראש הממשלה, שבחרו לעצום עיניים ובכל זאת לצאת למתקפה יזומה | צילום: פלאש 90

לימודים תחת אש ללא מיגון: מאחורי הקלעים של הזיגזג של יואב קיש

11/03/2026
IDF reserve soldiers take part in a surprise military drill in northern Israel along the border with Lebanon and Syria, a day after Hezbollah's chief of staff, Haytham Ali Tabatabai's assassination, Golan Heights, November 24, 2025. Photo by Michael Giladi/Flash90

״במקום לשלם לי על סבב המילואים אני צריך לשלם להם״

10/03/2026
הסיפור הבא
הפגנה נגד פשיעה במגזר הערבי במג'ד אלכרום | צילום ארכיון: דיויד כהן / פלאש90

למרות שיעור האלימות הגבוה במערכת החינוך הערבית - משרד החינוך נמנע מלטפל בתופעה

למצולמים אין קשר לכתבה, אילוסטרציה | צילום: פלאש 90, אוליבייה פיטוסי

מי שומר על השומרים? החיפושים הפיראטיים של שוטרים במאגרי המידע של כולנו

ריקי כהן בנלולו (מימין) ומוחות נוספות נגד מצב הדיור הציבורי

"הרבה נשים חוזרות למערכת יחסים אלימה רק כדי לא להישאר ללא קורת גג"

רוצה לקבל יותר סיפורים, תחקירים וחשיפות?

loader

הרשמה בקליק לניוזלטר הכי חם בגיהנום

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

 

טוען תגובות...