השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום שלישי, יוני 24, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם

כשהמגן הופך לטורף והבית הופך לכלא

תערוכת "אבן, נייר, מספריים ומשחקים לא ילדותיים אחרים", שתפתח הערב, מעלה את נושא האלימות המשפחתית שצמחה לממדים אדירים בתקופת הקורונה ומציפה את השאלה איך אנחנו כחברה ממשיכים בחיינו, כשרבים מסביב נפגעים מדי יום

גלית הראלי ❘ גלית הראלי
05.08.21
| כללי
תמונה ראשית : איור: אולגה ירושלמי

איור: אולגה ירושלמי


משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


מגיפה משתוללת בחוץ, בית סגור. הכל מבעבע. אי הוודאות, העובר ושב, הילדים. אין לאן לברוח. מי שלא יודע דינמיקה של אלימות במשפחה לא יכול להבין את האימה שבלהיות נתון באותו מרחב, כלוא, עם מי שאמור להגן עליך, אבל הופך להיות האדם המסוכן לך ביותר. ואת או אתה, שנמצאים בפנים, סופגים, מאויימים, למי תגידו? מי ייגן עליכם? 

דמיטרי ולקין

הנתונים היבשים מספרים את הטראומה: באחד מכל שלושה בתים בישראל היה אירוע של אלימות נפשית רגשית בשנת הקורונה, בכמעט שליש מהבתים היתה אלימות כלכלית. באחד מעשרה בתים הורם יד, ניחתו מכות. בשבעה אחוז מהבתים היתה אלימות מינית.

אולי יעניין אותך גם:

במל״ל לא פרסמו שאזהרת המסע למעבר מירדן ״רודדה״. ביטן: ״יותר בטוח מלנחות בישראל עם הטילים״

איכילוב מפרסמים שכלל מחלקות האשפוז בביה״ח ממוגנות. במחלקת יולדות עדיין רצים עם תינוקות לממ״ד

דיגום לפני הכל: לוחמים נדרשים לעלות על מדים לפני שהם מתפנים למרחב מוגן 

עשרה, שבעה, שלושים, מאחורי המספרים יש אנשים, יש כאב, יש זעקה שלא נשמעת. יש עולם שמתמוטט וצער שאין לו סוף. ויש אותנו, מנסים לברר איך הורים הופכים לתוקפים והאם הלחץ והקושי שבו אנחנו נתונים יכול להפוך גם אותנו למפלצות, ולגרום לנו לחרב את נפשם הרכה של ילדינו. 

אנה רזניקוב

28 אמנים ישראליים ניסו להעביר את האימה והתהיות אל הקנבס, אל הבד, אל היצירה. לזעוק את זעקתם של אלו שלא מצליחים להביע את המצוקה. של אלו שצועקים ואין מי שישמע אותם. מהעבודות שלהם עולה תמונה של בדידות. שהרי האלימות המשפחתית דורשת הסתרה, היא מאלצת אותך לשקר, ליצור מצג שווא שהכל בסדר כשבפנים – גם בבית פנימה וגם בתוך נפשך – הרוחות סוערות. 


התערוכה נושאת השם השם "אבן, נייר, מספריים ומשחקים לא ילדותיים אחרים". האוצרות מסבירות את השם: "אלימות משפחתית לא תמיד מתבטאת באלימות פיזית, אבל תמיד מדובר במשחקי מניפולציה, משחקי כוח, משחקי חתול ועכבר". התערוכה תוצג החל מהיום ועד סוף אוגוסט בגלריה מינוס אחת באברהם הוסטל בתל אביב ותנסה להציף סוגיות כואבות הנוגעות לאלימות בתא המשפחתי, בין היתר את השאלה: איך אנחנו, כפרטים וכחברה מאפשרים לזה לקרות, איך אלימות של שנים עוברת תחת הרדאר בלי שאף אחד מסביב לא הרגיש ולא ניחש, כיצד אנחנו ממשיכים במקום לחפש לה בקדחתנות חיסון. 

אווה הלנה לוין

"התערוכה מבקשת לבחון באיזה רגע הורים קפדניים הופכים לסדיסטים, קרוב משפחה אהוב הופך לתוקף, נסיך חלומותייך מתגלה כמפלצת, מחמאה הופכת לכלי ששולל ממך חופש", אומרת אומרת קסניה נזרוב מהקולקטיב Duck & Dodo Art Group,  שיחד עם אולגה ירושלמי אוצרת את התערוכה. 

"חלק גדול מהעבודות נוצרו במיוחד לתערוכה", מוסיפה נזרוב. "כל אחד מהאמנים והאמניות לקחו את הנושא קצת אחרת כשהקו המחבר מבחינתנו הוא הקו בין קורבן לבין תוקף. להיות עם מישהו שאמור להגן עליך והופך לטורף. לא רק מבחינה פיזית, אלא גם מבחינה נפשית. להיות במסגרת שלא טובה לך.

אלכסנדר גנאלין

"העבודות מציגות זוויות הסתכלות פרטית שלא בהכרח מגיעה מתוך הסיפור האישי, אלא מהאופן שבו אנחנו חוות את הנושא. למשל אחת מהמציגות היא אמא לילד על הספקטרום והיא מעלה את המתח האישי שהיא חווה בין האהבה שלה כלפי הילד לבין הקושי להתמודד איתו, בעיקר בתקופת הסגרים".   



הסיפורים החמים

חם

במל״ל לא פרסמו שאזהרת המסע למעבר מירדן ״רודדה״. ביטן: ״יותר בטוח מלנחות בישראל עם הטילים״

חם

איכילוב מפרסמים שכלל מחלקות האשפוז בביה״ח ממוגנות. במחלקת יולדות עדיין רצים עם תינוקות לממ״ד

חם

דיגום לפני הכל: לוחמים נדרשים לעלות על מדים לפני שהם מתפנים למרחב מוגן 

שיחה על זה post

קטגוריות

  • דעות
  • חברתי
    • החברה הערבית
    • מבקשי מקלט
    • צדק חברתי
      • דיור ציבורי
  • חם
  • מגזין
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
    • עזה
    • צבא
  • מקומי
    • סביבה
    • תכנון
  • משפט ופלילים
    • אלימות מינית
    • דמוקרטיה במשבר
    • משטרה
    • נשק
    • שחיתות
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
    • תקשורת
  • פרויקטים
    • русский / English / عربى
    • גלריות
    • וידאו
  • רווחה
    • בריאות הנפש
    • חינוך
  • תחקירים

המקום הכי חם בגיהנום || 

עיתונות עצמאית, בלי פחד. 

אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם, מעמדות ומעקרונות. במגזין הזה אנו מבקשות לעשות עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא. עיתונות שאינה חוששת לקחת צד. ששומרת על פרופורציות, שאינה מתלהמת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים, סקרנית ובודקת את עצמה.

 

© 2024 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי.

Fatfish

בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות שהם לא יצליחו להביס

אנחנו חייבים את התמיכה שלך כדי להמשיך לחקור, לחשוף ולדווח, ולעשות עיתונות שמשפיעה על המציאות.

לתמיכה בכל סכום >

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish