השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צור קשר
שבת, יוני 27, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • תחקירים
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
  • בריאות הנפש
  • משפט ופלילים
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • שחיתות
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה

תושבת אשקלון שביקשה לברר מתי יפנו אותה נשלחה ״להתעדכן בתקשורת״

למרות המצב הקשה ודרישתו של ראש העיר מהממשלה, ההבטחה להתחיל בפינוי מחוסרי המיגון באשקלון עדיין לא התממשה. כשתושבת העיר התקשרה לברר, הציעו לה בעירייה להתעדכן בתקשורת. "צחקתי וניתקתי", היא מספרת. העירייה: "כרגע אין תכנית פינוי ולא קיבלנו תקציב"

אפרת אביבי ❘ אפרת אביבי
17/10/2023
| המקומון, מלחמת אוקטובר 23, עזה
תמונה ראשית : פגיעה ישירה בבית מגורים באשקלון בשבוע שעבר | צילום: אדי ישראל, פלאש 90
1

בלי פרסומות. בלי בעלי הון. בלי בולשיט

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך

"כשהתקשרתי למוקד 106 של העירייה בשביל לשאול האם תושבי אשקלון זכאים להתפנות, אמרו לי שהם לא מכירים דבר כזה ושנתעדכן בתקשורת", מספרת דגנית, תושבת רחוב אפרידר באשקלון ואם לשלושה. "צחקתי וניתקתי. אצלי בבית אין ממ"ד ויש לנו 30 שניות שבהן אני צריכה לרדת שתי קומות ולרוץ לקצה של הבניין בשביל להגיע למקלט. אין מצב שאני מספיקה להגיע לשם בזמן. אני מתגוררת בבניין בן 54 שנה שבו יש שש משפחות, בגג של הבניין יש פתח שהעירייה עדיין לא סגרה, כלומר גם להימצא במדרגות בזמן האזעקה זה לא בטוח בשבילנו".

למרות הדיווחים על הכוונה להרחיב את מבצע "משב רוח" להוצאת תושבי אזור המלחמה להתרעננות, ולהחילו גם על יותר ממאה אלף תושבי אשקלון, הגופים המדיניים שאחראים על המבצע עדיין מתמהמהים. קולות המלחמה שורקים מבעד לחלון, אבל תושבים רבים באשקלון עדיין לא יודעים מה יעלה בגורלם, ואין מי שיתן להם תשובות ברורות. אתמול הגיע ראש העיר, תומר גלאם, לוועדת הכספים של הכנסת לדרוש פתרונות עבורם, ובעיקר עבור 40 אלף תושביו נטולי המיגון. 

פנייה שנעשתה מטעם המערכת לגורמים במשרד האוצר העלתה שבניגוד להחלטת ממשלה שהתקבלה ב-12 באוקטובר, לפיה יש לפנות את האוכלוסיה המצויה ביישובי העוטף ועיריית שדרות, טרם הגיעה אליהם החלטת ממשלה דומה באשר לתושבי עיריית אשקלון. "ברגע שהממשלה משחררת החלטת פינוי, מעבירים אותה למשרד האוצר שקובע תקציב לתכנית הפינוי, משרד התיירות צריך לבדוק מקומות במלונות ומשרד הפנים צריך לבדוק שיש מי שיוכל לבצע את הפינוי, מדובר בהליך כלל ממשלתי שטרם נעשה". גם גורמים ברח"ל, רשות החירום הלאומית, המופקדת על תאום בין הגורמים השונים המטפלים באזרחים בשעת חירום השמיעו דברים דומים.

"התרגלנו כבר למבצעים ולאזעקות כמעט בכל קיץ", מוסיפה דגנית, "אבל במלחמה הזאת הטילים מגיעים בצרורות, ואנחנו חשופים. לפני מספר שנים הוסיפו מיגוניות בשכונות מסוימות, אבל זה שכונות שרחוקות מאיתנו. יש לי שני ילדים לוחמים במג"ב, ואני מרגישה שהופקרתי". 

בשבוע שעבר התארחו דגנית ושניים מילדיה במלונית בדיזנגוף בשם 190 על חשבון הבעלים, על מנת לברוח רחוק ככל האפשר ממטחי הטילים הכבדים. לאחר מכן עברו לדירה בתל אביב שאותה השאיל להם זוג אמריקאי. "יש חמ"ל של אזרחים טובים בתל אביב שמלווה תושבים רבים מהדרום שמחפשים אירוח. הם דאגו לנו אפילו ברמה של הכביסות", היא מספרת.  

השבוע חזרה דגנית לביתה שבאשקלון. "אם האנשים מהמרכז לא היו פותחים את הלב ומארחים אותנו אני לא יודעת מה הייתי עושה עד עכשיו. אבל כמה אפשר להיות מחוץ לבית ולהרגיש נזקק? אין לי כסף לשלם עכשיו לבתי מלון. אני עדיין משלמת משכנתא, לאן אני אלך?".

מעיריית אשקלון נמסר: "ראש העיר נלחם בימים אלו מול המדינה והממשלה בשביל להוציא כ-40 אלף תושבים שאין להם מיגון מאזורי הסכנה. אם המדינה לא נתנה להם מיגון, לפחות שתוציא אותם מחוץ לטווח האש. שר הביטחון מבין את החשיבות והמליץ על פינוי אולם כרגע אין תכנית פינוי ולא קיבלנו תקציב לשם כך. ברגע שיהיה תקציב נעדכן את הציבור בצורה מסודרת".

פנינו לרשות החירום הלאומית לקבלת תגובה וזו טרם התקבלה. נפרסם אותה במידה ותתקבל

שתף

  • Share on X (נפתח בחלון חדש) X
  • Share on Facebook (נפתח בחלון חדש) פייסבוק
  • Share on Reddit (נפתח בחלון חדש) Reddit
  • Share on Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • Share on WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • Email a link to a friend (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...


הצטרפו לשקוף
הסיפור הקודם

משרדי קהלת הוסבו לחמ״ל התגוננות מפני תקיפות ערבים

הסיפור הבא

ינואר 2022, ועדת חוץ וביטחון: "הדיון הזה נשמע כמו אחרי האסון, כמו התחקיר"

אפרת אביבי

אפרת אביבי

הסיפורים החמים

מי יורש את מי? גולן בישיבת סיעת הדמוקרטים בכנסת; משמאל, שלט ״סיעת העבודה״ | צילום: יונתן סינדל/Flash90
יהודה ושומרון

"מה שהמתנחלים עשו בליכוד": הליכודניקים החדשים גרסת הגוש נגד הכיבוש 

❘ סיון תהל
26/06/2026

מפלגת הדמוקרטים געשה השבוע סביב התמודדותו של רונן צור ופרישתו הסוערת לקראת הפריימריז המתקרבים. אבל הרחק מכותרות המהדורות מתחולל בה מהלך עומק אחר: מתנגדי כיבוש שלמדו מהמתנחלים איך מעצבים מפלגה, גייסו יותר מ-1,200 מתפקדים, ויוצרים בלוק לחץ שישפיע על נציגי הכנסת הבאה. השאלה המרחפת מעל היוזמה היא האם המפלגה שכבשה את השטחים ובנתה את ההתנחלויות, תוכל גם לפרק אותן?

הסיפור המלאDetails
מתחם ההמתנה לבני משפחות האסירים מחוץ לבתי המשפט בעופר | יוצאים למסע באמצע הלילה בשביל לראות את האסיר לכמה שניות בזום | צילום: פלאש 90

בבתי המשפט הצבאיים בגדה המערבית, צדק הוא רק שם של כוכב 

24/06/2026
צילום מסך מתוך דוח יונסף על מצב החינוך בלבנון | UNICEF/ DiegoIbarraSanchez/2025

מה יואב קיש יכול ללמוד משרת החינוך הלבנונית?

18/06/2026
תחנת החשמל ברמת חובב | הכפרים הלא מוכרים סובלים מרמה גבוהה של זיהום אוויר מבריכות אידוי הכימיקלים ומתחנת הכוח של חברת החשמל. צילום: יניב נדב/FLASH90

"איבדנו את הריבונות. נשלטים על ידי אנשי ההון": חזית רחבה נגד חוק חוות השרתים

17/06/2026
המרכז לבריאות הנפש שלוותה | צילום: אורי, מתוך ויקיפדיה

שלוותה: יחידת האבחון להלם קרב  של אגף השיקום נסגרה. אגף השיקום: "לא הכרנו, זו החלטה שלהם"

17/06/2026
הסיפור הבא
צילום: דור זומר

ינואר 2022, ועדת חוץ וביטחון: "הדיון הזה נשמע כמו אחרי האסון, כמו התחקיר"

יאיר גולן מתראיין בזירת נפילת רקטה בשדרות, בשבוע שעבר | צילום: איתי רון

״חיית סושיאל, נמרה בצילום, עם זמינות 24/7״: יאיר גולן מחפש דוברת בהתנדבות מלאה

בית שנפגע באופקים | צילום: דוברות העירייה

"יש תחושה שתושבי אופקים נשארו מאחור"

רוצה לקבל יותר סיפורים, תחקירים וחשיפות?

loader

הרשמה בקליק לניוזלטר הכי חם בגיהנום

אינטראקטיב | המקום הכי חם בגיהנום המלחמה השקטה פוסט-טראומה בכוחות הביטחון: כל הסיקור במקום אחד ←
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • מי אנחנו
  • צור קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

%d