מי תומך בבית המשפט העליון, ומי היה מעדיף לזרוק על שופטיו עגבניות רקובות? יפעת מחקרי מדיה וחברת Vigo ערכו מחקר משולב במטרה לבחון את דעת הקהל בישראל ביחס למעמדו של בית המשפט העליון. סקר דעת קהל נערך באפריל 2016, ובו נבחן היחס בציבור בשאלת הגבלת כוחו מול חיזוק מעמדו של העליון. במקביל, נבחן מדגם של השיח במהלך החודשים האחרונים בתקשורת המערכתית (עיתונות, אתרי חדשות, טלוויזיה ורדיו) ובמדיה החברתית (פייסבוק, טוויטר, פורומים ובלוגים). הצלבה בין תוצאות הסקר בכל קבוצת גיל מאפשרת לבחון את השפעת המדיה על עיצוב דעת הקהל בסוגיית מעמדו של העליון בציבור.
המתריסים נגד בית המשפט העליון מתקשרים ל-2 אירועים עיקריים:
30% מהביקורת קשורה לתוצאת משפט תאיר ראדה (73% מציבור הגולשים בישראל מאמינים כי מערכת המשפט עשתה עוול לרומן זדורוב).
30% נוספים מהביקורת מתקשרת לאירועים פוליטיים (גולשים מפרופילים המזוהים עם הימין הפוליטי קוראים נגד החלטות של בית המשפט העליון ובעד הגבלת כוחו).
"בחודשים האחרונים נרשמה עלייה משמעותית בהיקף הביקורת וההסתה נגד המוסדות הציבוריים בישראל ובכללם גם הצבא, המשטרה ובית המשפט העליון," אומר רביב טל, מנכ"ל חברת Vigo. "זוהי עדות נוספות לשחיקה באמון הציבור כנגד ערכאות אלה, שבאה לידי ביטוי בכתיבה משולחת רסן שנקראת לא פעם ע"י כאלה שאינם מבינים את הביקורת, דוגמת הצעירים והנוער," מסכם טל.