השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום רביעי, ינואר 21, 2026
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה
שר התיירות חיים כץ (צילום: יונתן סינדל, פלאש 90)

שר התיירות חיים כץ (צילום: יונתן סינדל, פלאש 90)

משרד התיירות יממן קמפיין לעידוד ״סיורי הזדהות״ שיפורסם בלעדית בערוץ i24

ועדת המכרזים של המשרד אישרה התקשרות ללא מכרז עם הסניף האמריקאי של קק״ל, לאור ירידה בביקוש לסיורי הארגון לישראל. ההחלטה על הפרסום הבלעדי ב-i24 התקבלה בהסכם נפרד שלא פורסם לציבור

רויטל חובל ❘ רויטל חובל
24/03/2025
| חם, פוליטיקה ותקשורת, תקשורת
תמונה ראשית : שר התיירות חיים כץ (צילום: יונתן סינדל, פלאש 90)

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


משרד התיירות בראשות חיים כ״ץ (הליכוד) יממן קמפיין לעידוד ״תיירות הזדהות עם ישראל״ בקרב יהודים אמריקאים, אשר יופץ בלעדית וללא מכרז בערוץ החדשות i24. ועדת המכרזים של המשרד אישרה בשבוע שעבר (ג׳) הארכת התקשרות עם ארגון (JNF (Jewish National Fund  – סניף קק"ל בארצות הברית, לצורך ״קידום פעילות השיווק של הארגון עבור מדינת ישראל״, לאחר שהביקוש לסיורי הארגון התמעט, כך על פי פרוטוקול ועדת המכרזים.

צילום מסך מתוך מסמכי הפטור באתר החשב הכללי באוצר

במסגרת הנימוקים למתן הפטור נטען כי החל מדצמבר 2023 הארגון הביא לישראל משלחות מתנדבים ״זאת בתקופה שבה רבים נמנעו מלהגיע בשל המצב הביטחוני״. מאז דצמבר 2023 אירחה קק״ל האמריקאית למעלה מ-4,000 תיירים. שיחות עם מומחים בשוק התיירות היהודי בארה״ב, כך נטען בפרוטוקול, העלו שהביקוש לסיורי תמיכה והזדהות בישראל "הולך ומתמעט, מה שמדגיש את הצורך בחיזוק וקידום היוזמות״. לשם כך החליט המשרד, בהמשך להסכם עם הארגון, לסייע לקק״ל להמשיך את היוזמה גם בשנה הקרובה.

במסגרת בקשת הפטור פירט משרד התיירות את עלויות הקמפיין שבכוונתו לממן יחד עם הארגון, במסגרתו 25 אלף דולר יועברו בלעדית לרשת החדשות i24 עבור שישה חודשי פרסומות

במסגרת בקשת הפטור פירט משרד התיירות את עלויות הקמפיין שבכוונתו לממן יחד עם הארגון, במסגרתו 25 אלף דולר יועברו בלעדית לרשת החדשות i24 עבור שישה חודשי פרסומות (המדיום שבו יעלה הקמפיין לא צוין). בנוסף, כ-24 אלף דולר יועברו עבור פרסום בגוגל. המשרד יממן מחצית מהעלות הכוללת, בעוד שקק"ל האמריקאית תממן את היתרה.

ההחלטה לפרסם קמפיין דווקא ברשת i24 תמוהה נוכח נתוני הצפייה הנמוכים שלו. ארגון עיתונאים ללא גבולות (RSF) הגדיר את הבעלים פטריק דרהי ״אחד משורה של אוליגרכים ברחבי העולם המהווים איום על חופש העיתונות"

ההחלטה לפרסם קמפיין הפונה לקהל יהודי אמריקאי דווקא ברשת i24 תמוהה נוכח נתוני הצפייה הנמוכים שלו. לא התפרסמו נתונים על הפופולריות של ערוץ החדשות בקרב הקהילה היהודית האמריקאית, שהחל מ-2017 החל לשדר גם מניו יורק.  הפופולריות של האתר נמוכה יחסית ביחס לאתרים אחרים. לפי Similarweb, המנטרת תנועות גולשים באתרי אינטרנט ונסחרת בבורסה בניו יורק, האתר של i24 זוכה לכ-3.4 מיליון צפיות בחודש ומדורג במקום החמישי ברשימת אתרי החדשות הישראליים הפופולריים בשפה האנגלית. אתרים נצפים יותר (לפי סדר) הם טיימס אוף ישראל, ג'רוזלם פוסט, הארץ באנגלית ווינט באנגלית. רק 16.8 אחוז מהכניסות מקורן בארה"ב. 

לשם השוואה טיימס אוף ישראל זוכה ל-26.6 מיליון צפיות בחודש (צילום: פלאש 90)

את רשת i24 הקים המיליארדר הצרפתי פטריק דְרַהי ב-2013, לכאורה כאלטרנטיבה לאל ג'זירה עם שידורי חדשות מישראל באנגלית, צרפתית וערבית. החל מיולי האחרון, בעקבות שורה של הקלות רגולטוריות, הערוץ החל לשדר גם בעברית, כאלטרנטיבה לערוץ 14. מאז הצטרפו לשורותיו עיתונאים ימנים כמו שרון גל, צבי יחזקאלי ואבישי גרינצייג. ארגון עיתונאים ללא גבולות (RSF) הגדיר את הבעלים דרהי ״אחד משורה של אוליגרכים ברחבי העולם המהווים איום על חופש העיתונות".


ממשרד התיירות נמסר: מדובר בהסכם שיווק כשחלקו של המשרד עומד על עד 25 אלף דולר, בכפוף לביצוע בפועל, ועוד 25 אלף דולר נוספים במימון הארגון. בתקופה של ירידה בביקושים, יש להגביר את המאמצים ולהשקיע בשיווק. זאת, בהתאם למחקרים ולסקרים שהמשרד עורך, מהם עולה כי קהלי היעד בעת הזו הם בעיקר יהודים ואוונגליסטים. המשרד קיבל את המלצת הארגון לתכנית מדיה ממוקדת לקהל היעד, בהתאם לניסיונו. גורמי המקצוע במשרד סבורים שתמהיל המדיה, הכולל קידום בגוגל ורשתות חברתיות תואם את הנדרש להצלחת הפרוייקט. בנוגע לטענה כי מדובר בערוץ נישתי, הרי שלעתים קרובות הוא מגיע לקהל היעד בצורה טובה יותר מערוץ כללי, שגם דורש השקעה כספית גדולה יותר.

שתף

  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש) Telegram
  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק

אהבתי

אהבתי טוען...

אולי יעניין אותך גם...



הסיפור הקודם

״השוטר שלף אקדח והתחיל לדפוק עם הקת על החלון. שוטר אחר דפק עם פטיש״

הסיפור הבא

על ראש הדיפ-סטייט בוער הכובע

רויטל חובל

רויטל חובל

[email protected]

הסיפורים החמים

דמוקרטיה במשבר

״רצח מתוכנן, קר ובירוקרטי, המבוצע בשם הצדק כדי להסתיר את אופיו כנקמה״

❘ מערכת המקום

הסתירה המובהקת למשפט העברי, ההפרות של הדין הבינלאומי וההתמקדות בשינוי בתי המשפט הצבאיים שהופכת אותו, הלכה למעשה, לחוק עונש מוות לערבים. המקום הכי חם בגיהנום עושה סדר בהצעת חוק עונש מוות למחבלים, שהממשלה מקדמת רגע לפני הבחירות | פרויקט מיוחד

הסיפור המלאDetails
היימנוט קסאו | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

כשהדרישה למצוא ולהחזיר גוברת, גובר גם החשש מקיצורי דרך בחקירה

זינוק בקרב משרתי המילואים בעקבות הפעלה מסיבית של המערך | צילום: אילוסטרציה

צה״ל: בעקבות הפעלה מאסיבית של מערך המילואים חל זינוק בהתאבדויות

צילום: פלאש 90

בזמן שחמאס מוציא להורג ישראל שותקת, ומסייעת לו לבסס ריבונות ברצועה

פאינה קירשנבאום באחד הדיונים בפרשת השוחד | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

במקום לשלם את הקנס שהוטל עליה: סגנית השר לשעבר נאלצה לרצות עונש מאסר נוסף

הסיפור הבא
מפגינים אתמול מחוץ לבית המשפט המחוזי בת״א, לקראת עדות נוספת במשפט נתניהו | צילום: תומר נויברג פלאש 90

על ראש הדיפ-סטייט בוער הכובע

ליברמן בישיבת סיעת ישראל ביתנו, ישראל נהייתה מדינת סף דיקטטורית | צילום: פלאש 90

ישראל היא מדינה סף דיקטטורית. כעת רק הציבור יוכל להציל אותה 

צילום: ללא קרדיט

״ערכים זרים ופרוגרסיבים״: חבר מועצת העיר באר שבע דורש להסיר את מגילת העצמאות מתוכנית הלימודים 

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור

הכי חם בטוויטר

הציוצים שלי
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

אנחנו מחויבים לעיתונות קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
    • צבא
    • יהודה ושומרון
    • עזה
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
  • משפט ופלילים
    • שחיתות
    • משטרה
    • דמוקרטיה במשבר
    • אלימות מינית
  • כלכלה וחברה
    • צדק חברתי
    • בריאות הנפש
    • רווחה
    • חינוך
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
  • המקומון
    • סביבה
    • תכנון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

 

טוען תגובות...
 

    %d