השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום שלישי, נובמבר 18, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • דעות
  • תחקירים
  • מגזין
  • וידאו
  • פרויקטים
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה

משפחה לא עוזבים

בעקבות רעידת האדמה הנוכחות שלנו בנפאל חשובה יותר מתמיד

נבו שנער ❘ נבו שנער
29/04/2015
| מגזין

משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


זה התחיל ברעש גדול מאוד, כמו של סופה מתקרבת. מיד לאחר מכן הבית התחיל לרקד מצד לצד, בזמן שאנחנו עושים את דרכנו, בבעתה, אל השדה שסמוך אליו. רעידת האדמה הגדולה – שידעו במשך עשרות שנים שתגיע בשל הרגישות הטקטונית של האזור – הגיעה.

כשהאדמה רועדת – אין אחיזה. אין לך דבר להישען עליו, היציבות הכי בסיסית שאנחנו לוקחים כמובנת מאליה, נעלמת בבת אחת.

אולי יעניין אותך גם:

יש עם מי לדבר

עד שכולם חוזרים?

״ההחלטה לסרב היא ההחלטה הכי הגיונית והכי מזרחית שיכולה להיות״

כשהאדמה מפסיקה לרעוד, מתגלים ממדי האימה. בניינים שקרסו על משפחות שלמות, שכונות שהתמוטטו אל הנהר המזוהם, היסטוריה של מאות שנים שנמחקה ברגע. קטמנדו בת מזל, יחסית. מחוץ ומעבר לה מתפרשים מחוזות רבים ובהם כפרים ששוטחו לחלוטין, קהילות שלמות שהושמדו. בשבילי, הקושי הגדול ביותר בימים האחרונים היה לחוות את הסבל האיום של האנשים הללו, העם הזה, שאני כל כך אוהב ושעמו עבדתי בשנתיים האחרונות במסגרת ההתנדבות שלי בנפאל.

הנועם של הנפאלים והשקט הפנימי שלהם באים לידי ביטוי גם בימים שאחרי הרעש שהחריב את עולמם. הרחובות שקטים, למרות שהם מלאים בהמוני אדם שהתבקשו להישאר מחוץ לבתים המתמוטטים. אנשים עומדים בתורים מסודרים למשאיות המים המעטות שמצליחות בקושי רב להתגבר על הכבישים המשובשים.



נפאל תשתקם, כזו היא וכאלה הם בניה. צילום: SIM Central and South East Asia

***

נפאל היא המדינה הראשונה באסיה שפיתח קשרים דיפלומטיים עם ישראל. בכל פעם שסיפרתי מהיכן אני, נתקלתי בחיוך, במילה משובשת בעברית או בסיפור על איזה קרוב רחוק שעובד כבר כמה שנים בשדה פלפלים בערבה.

זה שנתיים שאני מתגורר ועובד בנפאל, עם קבוצות של מתנדבים ישראלים ויהודים מכל העולם שרוצים לתרום מזמנם למקום המיוחד הזה ועוזרים בפיתוח קהילתי על ידי שיפור החינוך, החקלאות, התקשורת, הבריאות והצמחת מנהיגות מקומית. הארגון שבמסגרתו אני עובד, "תבל בצדק", פעיל יותר משמונה שנים במדינה. הפעילות שלנו מבקשת ליצור קבוצות של נשים, חקלאים, נוער ומורים המוכוונת ליצירת שינוי בתוך הקהילות. המטרה היא לתרום לקהילות עניות מתוך תחושה של אחריות, מתוך רצון בעולם טוב יותר, בתיקון עולם.

לפתע, העבודה ארוכת הטווח, הסבלנית והמשותפת לנפאלים ולפעילים בינלאומיים, קיבלה גוון אחר, בהול יותר – צורך עמוק להשתמש במערכת שנבנתה, במתנדבים שנמצאים כאן, למציאת פתרונות מידיים למצוקות הקיום הבסיסיות ביותר: מזון, מחסה, נחמה. כיום, כשכל אחד מהנפאלים שעבדו איתי איבד בן משפחה, בית, או שילוב של השניים – אני מרגיש שהנוכחות שלי חשובה מתמיד. המתנדבים שלי, שנמצאים בכפרים שבהם אנחנו עובדים, הביעו דאגה גדולה קודם כל לקהילות שבהן הם חיים ולמתנדבים הנפאלים שעובדים איתם – שמאז רעידת האדמה חיים בחוסר ודאות וחרדה לגורל משפחותיהם בעיר הבירה.


כשהאדמה מפסיקה לרעוד, מתגלים ממדי האימה. צילום: Krish Dulal Licensed under CC BY-SA 4.0 

***

אתמול בלילה, כשהאדמה עוד רועדת וזועמת, הצלחתי סוף סוף להתקשר ממתחם השגרירות הישראלית אל האנשים שדואגים לי ואוהבים אותי בארץ. "למה אתה לא מגיע הביתה? יש מטוס של משרד החוץ שיוצא!", הם אמרו לי.

ניסיתי להסביר רגע לעצמי מדוע אני חושב שאנחנו מחויבים להישאר. אולי כישראלים שתמיד מתקבלים כאן בברכה, כיהודים שמאמינים בעולם טוב יותר, או סתם כבני אדם שלא יכולים להישאר אדישים לסבל. לקחתי נשימה עמוקה ועניתי שאנשים שאוהבים, משפחה, לא עוזבים בעת צרה.

נפאל תשתקם, כזו היא וכאלה הם בניה, אבל כעת הם זקוקים לכל מה שנוכל להציע להם. ולכן אני נשאר.

נבו שנער הוא מתנדב במסגרת "תבל בצדק", עמותה ישראלית ששואפת ליצור מנהיגות ישראלית/יהודית מעורבת בתיקון עולם ברמה המקומית וגלובלית. מתנדביה, המגיעים מישראל וקהילות יהודיות בעולם, עובדים עם קהילות מוחלשות בנפאל. תרומות לעבודת הארגון בנפאל באתר וכאן

שתף

  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש) פייסבוק
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש) WhatsApp
  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש) הדפס
  • יש ללחוץ כדי לשלוח קישור לחברים באימייל (נפתח בחלון חדש) דואר אלקטרוני
  • לחיצה לשיתוף ב-X (נפתח בחלון חדש) X

אהבתי

אהבתי טוען...


הסיפור הקודם

כאן נהיה, עם הזעתר והזיתים

הסיפור הבא

איציק סודרי

נבו שנער

נבו שנער

הסיפורים החמים

בריאות הנפש

״שר הביטחון לא מוכן לדבר עם הלומי קרב בלי ארגון נכי צה״ל, שאנשיו עמוק במרכז הליכוד״

בית המעצר במגרש הרוסים בירושלים | צילום: פלאש 90
החברה הערבית

״הוא מוכה בכל הגוף, במיוחד בגב ובאיבר המין, תוך השמעת קללות ואיומים״

מתנחלים רעולי פנים תוקפים מוסקים פלסטינים באבנים | Nasser Ishtayeh/Flash90
דעות

טרור יהודי, אדישות אמריקאית

הסיפור הבא

איציק סודרי

מאיה הפנר

אור אלתרמן ברנע

Themed Share Widget

אהבתם? שתפו את הכתבה

וואטסאפ X טלגרם אימייל העתק קישור
המקום הכי חם בגיהנום

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • תנאי שימוש באתר
  • תמכו בעיתונות עצמאית
  • אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם. עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא, שאינה חוששת לקחת צד, שומרת על פרופורציות, אינה מתלהמת, נצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. עיתונות סקרנית ובודקת את עצמה.

כאן עושים עיתונות אמיתית*

*עיתונות חוקרת, סקרנית ובועטת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים. דווקא בימים החשוכים שעוברים על כולנו, ולנוכח שתיקתם של גופי התקשורת, אנו גאים לעמוד בחזית הערכית של העיתונות בישראל, ומחויבים לעקרונות של דמוקרטיה, שיוויון, קדושת חיי האדם וצדק.

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • מדיני-בטחוני
  • משפט ופלילים
  • כלכלה וחברה
  • פוליטיקה ותקשורת
  • המקומון
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish

%d